top of page
Guacamayos in het Peruaanse Regenwoud

Het Peruaanse Regenwoud

Als je een uitstapje naar het Amazone regenwoud overweegt tijdens je volgende reis naar Peru, neem dan eerst een moment om te beslissen welk gebied van deze uitgestrekte regio je zou willen bezoeken. De drie regenwoud zones bieden elk unieke mogelijkheden voor bezoekers om dieren in het wild te spotten, contact te maken met inheemse stammen en te verblijven in indrukwekkende eco-lodges.
regenwoud019.jpg

Het Tambopata Reservaat

Waar: Zuidoost-Peru, in de buurt van de grens met Bolivia bij de stad Puerto Maldonado.

Info: Het Tambopata Reservaat of de grootste stad in dit gebied, te weten Puerto Maldonado, is gemakkelijk te bereiken per vliegtuig vanuit Cusco d.m.v. een directe vlucht. Hierdoor is dit in totaal meestal iets goedkoper dan de Lodges en het regenwoud bij Iquitos omdat men minder kwijt is aan binnenlandse vluchten en men bovendien minimaal 1 reisdag bespaart. Ideaal in combinatie met een volledige rondreis.

Wildlife: Tambopata is een Wildlife hotspot. Bezoekers zullen in staat zijn om arenden, slingerapen, ara's, agoutis, jaguars, kapucijnapen en nog veel meer soorten, te spotten.

Waarom bezoeken? Tambopata biedt volop mogelijkheden om wilde dieren te spotten en is de thuisbasis van een aantal hoogwaardige eco-lodges. Het is ook gemakkelijk te bereiken.

regenwoud007.jpg

Het Amazone Regenwoud bij Iquitos

Waar: Noordoost-Peru

Info: Iquitos is de grootste stad ter wereld die  niet  bereikbaar is via de weg. In plaats daarvan moet u naar deze regio reizen via een vliegtuig of rivierboot vanuit  Lima  of  Cusco  - een vlucht vanuit Lima duurt slechts een paar uur.

Wildlife: Als je geluk hebt, zul je de gigantische rivier schildpadden van Peru, Manatee, reuzenotters, spinnen, apen en de ongelooflijk zeldzame roze rivierdolfijnen van de Amazone spotten. Deze dolfijn komt bijvoorbeeld niet voor in Tambopata Reservaat.

Waarom bezoeken? Iquitos is de thuisbasis van kleurrijke herenhuizen gebouwd door miljonairs tijdens Peru's rubberboom uit de late jaren 1800 tot de vroege jaren 1900. De regio beschikt over een reeks van ongelooflijke eco-lodges, een bruisende jungle stad, een scala aan activiteiten zoals Piranha vissen. Er is ook de mogelijkheid om de inheemse Yagua-dorpen te bezoeken en de enige plek in Peru waar u de Amazone-rivier daadwerkelijk kunt bekijken. 

regenwoud004.jpg

Het Manu Reservaat

Waar: Oostelijk Peru, in het overgangsgebied tussen Andes en regenwoud

Info: Toegang tot het Manu Reservaat is mogelijk met de auto of bus vanuit Cusco. De meeste lodges werken echter met vaste vertrekdata, meestal 1 keer per week en zeker buiten het hoogseizoen is vertrek niet altijd gegarandeerd. 

Wildlife: Het Manu National Park is de habitat van meer dan 15.000 unieke plantensoorten; 400 verschillende soorten zoogdieren, amfibieën en reptielen; en meer dan 1.000 verschillende soorten vogels. Veel vogelliefhebbers reizen speciaal naar Manu om de beroemde Peruaanse Cock of the Rock te zien. Bezoekers kunnen ook reuzenotters, jaguars, zwarte kaaimannen en tapirs spotten.

Waarom bezoeken? Manu staat bekend om zijn ongelooflijke biodiversiteit, de schilderachtige reis door de Andes bergpas van het nabijgelegen Cusco en de relatieve ongereptheid van het gebied evenals de ongeëvenaarde mogelijkheden om vogels te spotten.

bottom of page