COVID-19

Writing on a Clipboard

Laatste Update 25/10/21
 


COVID-19 en reizen naar Peru 

Op het moment van schrijven, is reizen naar Peru weer gewoon mogelijk voor alle reizigers, behalve reizigers uit Zuid Afrika of reizigers die in de afgelopen 14 dagen in Zuid Afrika zijn geweest. Wel zijn er bepaalde voorwaarden en restricties van toepassing:

 

  1. Bij binnenkomst in Peru is men verplicht om een negatieve PCR test te tonen die niet ouder is dan 72 uur. Deze verplichting geldt voor alle volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar.
     

  2. Een elektronische gezondheidsverklaring moet worden ingevuld alvorens men in het vliegtuig stapt naar Peru. Deze verklaring vindt u op de volgende site en hierom wordt reeds gevraagd bij Check IN in Europa of elders.

       https://e-notificacion.migraciones.gob.pe/dj-salud/

- Een vaccinatiebewijs is op het moment van schrijven niet verplicht, edoch veranderen situaties, regels en verplichtingen snel, derhalve is het altijd zaak en verantwoordelijkheid van de reiziger zelf om te informeren bij uw vliegmaatschappij en/of andere instanties wat de actuele verplichtingen zijn op het moment dat u naar Peru vertrekt.  

- Verder is er een nieuwe ‘pre-registratie migratie’-app (Android, klik hier en IOS, klik hier) gelanceerd die contactloze douane -en immigratieformaliteiten bij aankomst en vertrek mogelijk maakt, echter uit ervaring en op het moment van schrijven, werkt deze App nog niet naar behoren en is deze op dit moment dus ook niet verplicht.

- Indien een reiziger bij binnenkomst in het land symptomen heeft gerelateerd aan COVID-19 dan kan verplicht een test afgenomen worden, ondanks het feit dat men over een negatieve PCR-testuitslag beschikt en/of volledig is gevaccineerd en indien deze positief blijkt, dan is quarantaine verplicht gedurende 14 dagen in uw hotel in Lima of een andere locatie die wordt aangewezen door de lokale overheidsinstantie. Deze periode kan worden verkort naar 6 dagen indien men binnen 6 dagen een negatieve testuitslag kan overleggen. Niet voldoen aan een quarantaineverplichting is strafbaar.COVID-19 en terug naar huis

- Voor uw vlucht terug naar huis, kunnen ook bepaalde voorwaarden en verplichtingen van toepassing zijn zoals bijvoorbeeld een negatieve PCR test, quarantaine bij aankomst of andere verplichtingen. Deze voorwaarden verschillen per land en daarom moet u zelf informeren bij uw vliegmaatschappij en/of andere instanties wat de actuele verplichtingen zijn op het moment dat u weer terug reist naar huis. 

- Het afnemen van een PCR test in Peru kost zo rond de 50 euro en de uitslag is meestal binnen 8 tot 24 uur beschikbaar. Antigeen en sneltesten zijn sneller beschikbaar. Wij kunnen u bepaalde test locaties aanbevelen en indien gewenst een afspraak voor u maken. Houdt hiermee ook rekening s.v.p. tijdens het opzetten van uw individuele rondreis in Peru, dat er voldoende tijd is om te kunnen voldoen aan deze eventuele vereisten in uw land van herkomst.
 


COVID-19 tijdens uw reis in Peru

- Gedurende uw reis in Peru is het dragen van dubbele (2) mondkapjes / maskers verplicht in alle openbare ruimtes.

- Tot voor kort was het dragen van een face-shield op het vliegveld en zelfs op vluchten van en naar Peru verplicht. Ook tijdens reizen met de bus op interprovinciale routes was dit verplicht. Deze verplichting is op het moment van schrijven niet meer van toepassing, maar zoals gezegd veranderen regels en veiligheidsniveaus in Peru meestal snel. Wellicht is het geen overbodige luxe om er eentje mee te nemen naar Peru vooruitlopende op een eventuele aanpassing van de regelgeving.

- In verschillende regio´s, afhankelijk van het veiligheidsniveau kunnen er verdere beperkingen zijn, zoals bijvoorbeeld een avondklok of een verbod om stranden te betreden. Op het moment van schrijven is dit laatste niet van toepassing en zijn alle stranden gewoon open. Zoals eerder vermeld kan dit veranderen navenant de situatie verandert.

- Restaurants, winkels en markten zijn gewoon open maar met een lagere bezoekerscapaciteit.

- Ook de verschillende archeologische en toeristische sites zijn vrijwel overal open maar ook hier met beperkte bezoekerscapaciteit. Vooral voor uw bezoek aan Machu Picchu is het aan te raden dit van tevoren te (laten) reserveren door ons.

- De beste wijze om uw risico te beperken is nu juist via een ´individuele rondreis´ op maat via ons reisbureau opdat u reizen in een grotere groep beperkt.

- Tijdens de verschillende tours en excursies die u gaat doen, wordt u wel ingedeeld bij andere toeristen die voor die bepaalde datum dezelfde specifieke tour hebben geboekt om de kosten te beperken, edoch werken wij alleen met kleinschalige groepen om het risico zo veel mogelijk te beperken. Uiteraard is het ook mogelijk overal privétours en privé-excursies te boeken. Dit is uiteraard wel wat duurder, maar zonder twijfel de meest veilige wijze om dit prachtige land te bezoeken.

- Indien u tijdens uw reis ziek wordt en/of reeds bij binnenkomst positief wordt getest dan is quarantaine verplicht, zoals eerder vermeld gedurende 14 dagen. De extra kosten kunnen in dat geval aanzienlijk zijn aangezien er extra hotelovernachtingen geboekt moeten worden en nieuwe tickets om u daarna weer bij uw reisgezelschap te voegen. Restitutie van tours, tickets en overige services is helaas niet mogelijk in dit soort acute situaties. De extra kosten zijn altijd voor rekening van de klant / reiziger. 

 

- Het bovenstaande in acht nemende, raden wij aan om een reisverzekering af te sluiten waarbij dit soort zaken gedekt wordt.


De laatste officiële informatie en verplichtingen van de Peruaanse overheid voor reizen naar Peru vindt u hier: https://www.gob.pe/12365

- Reizigers die vragen hebben, kunnen contact opnemen met de iPeru-service: iperu@promperu.gob.pe

 

Mocht u nog meer vragen hebben dan neem gerust contact met ons op.