top of page
colca canyon

Trek in de Colca Canyon - 3 dagen

DAG 1: AREQUIPA /  MIRADOR DE TAPAY / SAN JUAN DE CHUCCHO 

In busje vetrekken we om 03:00 – 04:00 uur in de morgen richting Chivay. Gedurende deze rit bereiken we een maximale hoogte van 4.910 m. Tussen 09:30 en 09:45 stopen we in Chivay (de belangrijkste stad in de Colca Canyon) en komen we om 11:30 in Cabanaconde aan gelegen op een hoogte van 3300. Vervolgens beginnen we met onze tocht. De eerste 15 minuten lopen we over de hoogvlakte van San Miguel met haar terrassen, beplant met maïs en komen langs een kerkhof uit de achttiende eeuw. Vervolgens komen we aan bij een uitkijkpost aan de rand van de Canyon gelegen op 3400 meter hoogte van waaruit we vervolgens een drie uur afdalen tot aan de Colca rivier gelegen op 2254 meter. Na een korte rust steken we de brug over en beginnen we met een korte steile klim om vervolgens een klein half uurtje door het groene dal van de Colca Canyon te lopen tot aan San Juan de Chuccho. Hier wonen ongeveer 25 gezinnen in rustieke huisjes gemaakt van leem. In één van deze huisjes eten we een lunch bereid op houtvuur. Na de lunch zijn jullie vrij. Overnachting in eenvoudige hutjes.

 

DAG 2: SAN JUAN DE CHUCCHO / OASE SANGALLE

 

Na het ontbijt wandelen in ongeveer 1 uurtje naar Cosnihua. Hier zijn een aantal kleine winkeltjes in de "hoofdstraat" te vinden waar u, water, koekjes, chocolade, en andere benodigdheden kunt kopen voor de tocht. Vervolgens lopen we een kleine 15 minuten tot we Malata bereiken, bekend om haar rustieke kerk gemaakt van leem en steen en in dit zelfde plaatsje bezoeken we een klein museum waar voorbeelden van kleding, landbouwtechnologie en levensmiddelen kenmerkend voor dit gebied zijn tentoongesteld. Van hieruit is het een uur stroomafwaarts tot aan de oase genaamd Sangalle. Er zijn zwembaden die gebruik maken van water uit natuurlijke bronnen met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 22 graden Celsius. Hier zullen we overnachten in eenvoudige hutjes.

DAG 3: OASIS / CRUZ DEL CONDOR / CHIVAY / PUNO - AREQUIPA


Vandaag beginnen we omstreeks 4 uur met onze klim naar boven die meestal 3 uur duurt maar indien de groep uit fysiek goede wandelaars bestaat, kan het ook in minder gedaan worden. In totaal zal een hoogteverschil van 1200 meter genomen worden en er bestaat de mogelijkheid muilezeltjes te huren indien men niet meer in staat is verder te lopen. Boven aangekomen zullen we ontbijten en daarna gaan we naar Cruz del Condor waar we vanaf het uitzichtpunt de vlucht van de condors kunnen waarnemen. Omstreeks dit uur heeft u de beste kans om de condors te zien.  We verblijven hier ongeveer een uur om vervolgens terug te keren naar Chivay waar geluncht kan worden (niet inbegrepen). Door naar Puno, aankomst rond 19:00 of terug naar Arequipa.

Vertrek: Op alle dagen, tussen 03:00 en 04:00

Duur: drie dagen

Vervoer: bus / te voet

Inbegrepen:
Alle vervoer, 2x lunch, 2x avondeten, 2x ontbijt. Engelstalige gids, overnachtingen in eenvoudige hutjes

Niet inbegrepen:
Toegang warmwaterbronnen, eventueel extra vervoer naar Puno

bottom of page