RONDREIS HOOGTEPUNTEN PERU 17 DAGEN

Tijdens deze schitterende 17-daagse individuele rondreis in Peru ziet men alle Hoogtepunten. Deze rondreis begint in de hoofdstad Lima waar we de prachtige koloniale geschiedenis van deze ´Stad der Koningen´ zullen aanschouwen. Hierna gaan we per vlucht naar Arequipa, de witte stad met een van de mooiste centrale pleinen van Zuid Amerika. Hierna bezoeken nog het platteland van Arequipa (La Campiña) alvorens we redelijk geacclimatiseerd de Colca Canyon ingaan gedurende een driedaagse tour. Na de Colca rijden we door naar het Titicacameer, het hoogst bevaarbare meer ter wereld. Hier zien we de rieteilanden van de Uros en het eiland Taquile, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Vervolgens gaan we per luxe bus en met excursies op route, over de Altiplano van Puno naar Cusco, de hoofdstad van het Inca Imperium Tahuantinsuyo. Hier doen we een City Tour inclusief de indrukwekkende archeologische sites gelegen op de heuvels boven de stad, zoals Sacsayhuaman, Qenqo, Puca Pucara en Tambomachay. Verder bezoeken we in de regio nog de Heilige Vallei van de Inca´s met haar indrukwekkende sites zoals Pisac en Ollantaytambo, we zien de zoutpannetjes van Maras en we bezoeken Moray, wat een landbouw project van de Inca´s was, in de vorm van een amfitheater. Tot slot, het summum van deze reis, te weten Machu Picchu. Hierna vliegt u weer terug naar Lima.

Wat doen we gedurende deze 17 daagse rondreis in Peru?

- De Lima City Tour
- De Arequipa City Tour 

- Campiña Tour (platteland Arequipa)
- Driedaagse Tour in de Colca Canyon

- Dagtocht op het Titicacameer

- Tour naar Sillustani

- Bus Puno Cusco met 3 excursies en lunch op route

- De Cusco City Tour
- Tour in de Heilige Vallei van de Inca´s

- Tour naar Maras en Moray 
- Tour naar Machu Picchu

- Alle binnenlandse vluchten zijn inbegrepen

LIMA AQP COLCA PUNO CUSCO VALLE MAPI LIMA PNG.png
Richtprijs: Vanaf € 1.594 p.p. *

Dag 1: Aankomst in Lima

Aankomst in Lima. U wordt opgehaald van het vliegveld en naar het hotel gebracht. De rest van de dag en avond bent u vrij. Jullie hotel ligt in de meest toeristische en veilige wijk van Lima, genaamd Miraflores en ligt op loopafstand van het centrale Parque Kennedy, het hart van deze bruisende wijk. Er zijn vele restaurants, winkels en bars in de buurt. 

Al gedurende enkele jaren op rij is Peru winnaar van de World Travel Awards in de categorie 'beste culinaire bestemming ter wereld' en niet voor niets kan men in Lima maar liefst drie restaurants vinden die in de Top 50 staan van beste restaurants ter wereld, te weten Central (#2) van top chef Virgilio Martinez, Maido (#11) van Mitsuharu Tsumura en Mayta  (#32) van Jaime Pesaque. Zeker de moeite waard om uw verblijf in Lima re combineren met een bezoek aan een van bovenstaande restaurants of wellicht een van de vele andere restaurants in de buurt. U zult versteld staan van de Peruaanse keuken, waarbij men voor een zeer schappelijk prijs heerlijk kan eten.

Overnachting in Lima: 3 sterren Hotel

Dag 2: De Lima City Tour

De Lima City Tour (Walking Tour)

We halen je op bij het hotel en met onze deskundige lokale gids nemen we je mee tijdens een fascinerende wandeling door het historische centrum van Lima. We zullen u paleizen en practhige koloniale gewbouwen laten zien die onze stad verbergt, we nemen u ook mee naar het Sint Francisco-klooster en de indrukwekkende ondergrondse catacomben, waar we een rondleiding doen en de beenderen zien van tienduizenden welgestelde Limeños - in de periode van de Viceroys - netjes gesorteerd liggen begraven. Dit klooster, dat bekend staat om haar indrukwekkende koepel gemaakt van cederhout uit Nicaragua, muren betegeld met mozaïekstenen geïmporteerd uit Sevilla en bogen en kolommen met een overduidelijk Moors reliëf, heeft verschillende zware aardbevingen doorstaan.  In de mooie kapel is er een collectie van schilderijen van de apostelen en verder is er nog een indrukwekkende bibliotheek. Het historische centrum van Lima wordt beschouwd als een World Heritage Site, beschermd door UNESCO sinds 1991 vanwege alle koloniale gebouwen die de stad heeft. Lima staat ook bekend als een van de oudste hoofdsteden van Zuid-Amerika, omdat het in 1535 door de Spanjaarden werd gesticht en de "Stad van de Koningen" werd; de belangrijkste stad voor het Spaanse koninkrijk in het hele continent. We zullen het bezoek aan het belangrijkste plein van het hele land zeker niet missen; Het Centrale Plein (Plaza Mayor) waar we over de geschiedenis zullen leren.  Daarnaast is het mogelijk prachtige foto´s te maken van het aartsbisschoppelijk paleis, het Stadhuis van Lima en de Kathedraal, die allemaal rond deze Plaza liggen. Daarna lopen we over de Jiron de la Union vanaf Plaza Mayor naar Plaza San Martin. De Jiron de la Union was gedurende vele jaren de belangrijkste straat van de stad, waar de meest aristocratische en de beroemdste inwoners van de stad elkaar ontmoetten. Later en met de achteruitgang van het historische centrum van Lima, verloor de Jirón de la Unión haar aristocratische karakter en werd het vooral een winkelstraat wat het tot op heden nog steeds is. Gedurende onze wandeling zien we verder de houten en vaak gesloten balkons, die typisch en uniek zijn voor Lima. 

Na de rondleiding brengen we je terug naar je hotel.

Overnachting in Lima: 3 sterren Hotel

Dag 3: Vlucht naar Arequipa en de Arequipa City Tour

U wordt opgehaald in Lima om 09:30 en naar het vliegveld van Lima gebracht.

  

Binnenlandse vlucht 1 (inbegrepen): Vlucht Lima – Arequipa

 

Aankomst in Arequipa en transfer naar het hotel in Arequipa. Vervolgens doen jullie om 14:00 de Arequipa City Tour met een privégids:

We bezoeken het Klooster van Santa Catalina (video impressie), de Plaza de Armas en de Kathedraal (van de buitenkant), de kerk van de Jezuïeten la Compañía en een typische woning van de welgestelde adel van Arequipa.

 

De entreegelden zijn al inbegrepen en is op basis van een privégids - dit is een wandeltocht

Overnachting in Arequipa: 3 sterren Hotel 

Dag 4: Campiña Tour - het platteland van Arequipa

U wordt om 09:00 opgehaald voor de Campiña Tour (de volgorde van de onderstaande tours kan eventueel afwijken):

  

Arequipa of ook wel genoemd ´The White City´ is omringd door spectaculaire Bergen en de vulkaan El Misti. Een fascinerend kenmerk van de stad zijn de vele prachtige gebouwen gemaakt van licht gekleurd vulkanisch gesteente genaamd Sillar. Deze toer neemt ons mee om de prachtige omringende landschappen te verkennen. We zullen ruïnes, kerken, koloniale huizen en uitkijk punten bezoeken. We zullen het hotel verlaten om naar het traditionele district Paucarpata te gaan. Vervolgens gaan we naar Sabandia Mill waar we graan tot meel gemalen zien worden door de kracht van water. Hierna gaan we naar Via Paisajista, die bekend is om zijn prachtige landschap en natuur. We arriveren bij La Mansión del Fundador en Palacio de Hausacache, welke een landhuis is die in de 16e eeuw gebouwd is. Later brengen we een bezoek aan Mirador de Sachaca waar we een spectaculair uitzicht hebben over de stad, het landschap en drie vulkanen ( Chachani, Misti en Pichu Pichu). Hierna gaan we naar Puente de Fierro ( de ijzeren brug). Dan gaan we naar Carmen Alto viewpoint waar we en uitzicht hebben over de Chilina terrassen. Vanaf hier bezoeken we het Yanahuara district waar we kunnen genieten van het uitzicht, de prachtige kerk en het plein. 

OPTIE: Deze Tour is tegen meerprijs en o.b.v. een iets andere route ook mogelijk met de mountainbike of te paard. 

Niet inbegrepen: Entrees tot de diverse sites ongeveern S/. 40 in totaal ($12)

Overnachting in Arequipa: 3 sterren Hotel 

Dag 5: Colca Canyon Dag 1

Na het ontbijt in uw hotel wordt u opgehaald en vertrekken we om 8.15 naar Chivay. Onze eerste stop is het op 3900 meter hoogte gelegen reservaat genaamd Salinas y Aguada Blanca ook wel bekend als Pampa Cañahuas. Vervolgens nemen we de route naar de Colca Canyon. De tweede stop is in een restaurant genaamd Chinitos gelegen op 4000 meter hoogte. Hier kunnen we gebruik maken van de toiletten en coca theedrinken. Verder kunt u de Misti en Picchu Picchu Chachani van de achterkant zien en de rotsformaties in de vorm van bomen aanschouwen. Vervolgens rijden we verder over de hoogvlakte Toccra. Hier zien we lagunes en stroompjes gevoed door ondergronds opborrelend water. Verder zien we lama's, alpaca's en typische vogels uit de Andes (video impressie). De vierde halte is een uitzichtpunt genaamd Pata Pampa. Het is op 4915 meter hoogte gelegen en is het hoogste punt van de hele reis waar we 8 vulkanen zien gesitueerd in als het ware een cirkel van vuur. Vanaf hier dalen we af naar Chivay, de belangrijkste stad van de Colca Canyon. Chivay ligt op 3650 meter hoogte.

Als we aankomen in Chivay nuttigen we een lunch (niet inbegrepen in de prijs – S/.40). Na de lunch wordt eenieder naar zijn of haar hotel van keuze gebracht in de Colca Canyon. Sommige hotels beschikken over eigen warmwaterbronnen of warmwaterbronnen in de buurt en op loopafstand. Voor degenen die in een hotel zitten zonder warmwaterbronnen, bestaat de mogelijkheid om naar de openbare warmwaterbronnen van La Calera te gaan. De gids brengt jullie in dat geval hier naartoe of jullie mogen op eigen gelegenheid er naar toe wandelen.

Overnachting in de Colca Canyon: 3 sterren Hotel

Dag 6: Colca Canyon Dag 2

Na ons ontbijt rijden we naar Cruz del Condor waar we met wat geluk de vlucht van de Condor kunnen waarnemen. Soms stopt men nog kort bij een nieuw uitzichtpunt genaamd ´´Cruz del Cura´´ waar men een prachtig uitzicht heeft over de Colca Canyon. Indien gewenst s.v.p. aan de gids vragen of men hier wil stoppen voor een korte wandeling van 20 minuutjes (video impressie).

Nadat we hebben genoten van de Colca Canyon en de vlucht van de Condor, rijden we terug naar Chivay. Op de route zullen we enkele stops maken in verschillende dorpjes en interessante plaatsen. De eerste halte is het dorpje Pinchollo. De tweede halte op de uitkijk Huayra Punko, waar we een prachtig uitzicht genieten over de Colca Canyon. De derde halte is de uitkijkpost Antahuilque waar u de terrassen in vorm van een amfitheater en haar vijvers in de mysterieuze Colca Canyon kunt zien. De vierde stop zal een bezoek zijn aan het dorpje Maca. De optionele vijfde halte is het dorpje Yanque met de mooiste kerk in de Colca Canyon. Als we weer terug zijn in Chivay zullen we lunchen.

 

Na de lunch wordt eenieder naar zijn of haar hotel van keuze gebracht in de Colca Canyon. Sommige hotels beschikken over eigen warmwaterbronnen of warmwaterbronnen in de buurt en op loopafstand. Voor degenen die in een hotel zitten zonder warmwaterbronnen, bestaat de mogelijkheid om naar de openbare warmwaterbronnen van La Calera te gaan. Afhankelijk van het hotel waarin jullie zitten is het vaak mogelijk om via het hotel extra excursies te boeken, zoals bijvoorbeeld een korte trek naar de ruines van Uyo Uyo, een excursies te paard of een uitstapje met de mountainbike. 

Overnachting in de Colca Canyon: 3 sterren Hotel

Dag 7: Colca Canyon Dag 3 en vervoer naar Puno

In de morgen bent u vrij. In de namiddag rijden we na de lunch door naar Puno. Aankomst in Puno, u wordt afgezet bij uw hotel.

Driedaagse Colca Tour - inclusief: Transport, Engelstalige gids, 2  x overnachting 3 sterren  hotel, ontbijt dag 2,3 en transport Arequipa - Chivay - Puno. Niet inbegrepen is: 3 x lunch, 2 x avondeten en toegang tot de warmwaterbronnen, Entree Reservaat S/.70

Overnachting in Puno: 3 sterren Hotel

Dag 8: Titicacameer dagtocht - Uros en Taquile

U wordt om 06:50 opgehaald bij uw hotel en vervolgens naar het haventje gebracht waar we de boot nemen (half uurtje) naar de drijvende eilanden van de Uros (rieteilanden). Hier kunt u rustig rondlopen, foto’s maken van en met de eilandbewoners, souvenirs kopen en een boottochtje maken op een typisch van riet gemaakt vlot (extra $3).

 

Vervolgens vertrekken we in boot naar het eiland Taquile een eiland gelegen op twee uur varen. Hier verrichten we een mooie wandeling over de prachtige paden met uitzicht over het helderblauwe water van het Titicacameer en besneeuwde toppen van het Boliviaanse Hooggebergte aan de horizon. Op het centrale plein hebben de bewoners hun waren uitgestald, bekend vanwege de hoge kwaliteit. Om 13:30 vertrekken we weer per boot naar Puno waar we rond  16:00 aankomen.

Overnachting in Puno: 3 sterren Hotel

Dag 9: Tour naar Sillustani

Omdat het in de morgen in Sillustani meestal erg koud is, doen we deze tour in de middag. In de morgen zijn jullie vrij. Om twee uur in de middag worden jullie opgehaald en en rijden we naar Sillustani. 

De archeologische plaats Sillustani ligt op 34 km van Puno (35 minuten rijden) en op een hoogte van 3,840 m. boven zeeniveau. Tijdens dit bezoek staat de bezoekers een overweldigend Hoogtelandschap en indrukwekkende architectuur uit de pre-Inca periode te wachten. De plaats is strategisch op een plateau aan het schiereiland gelegen, welke door een mooie lagune wordt omringd, genaamd de lagune Umayo. Sillustani is een begraafplaats, gebouwd in de XIII eeuw door een lokale beschaving, die het gebied beheerste vóór de overheersing van de Inca’s. De bouwers van deze zogenaamde “begrafenistorens” worden de Kolla genoemd.
De hoogste en meest indrukwekkende torens werden gebouwd voor priesters en opperhoofden. De positionering van begraafplaatsen was voor vroegere culturen een uiterst belangrijke zaak. Vandaar dat vaak strategische of buitengewoon mooie plekjes werden uitgekozen om na de dood te ‘rusten’. De begraafplaatsen werden gezien als Heilige Plaatsen.  Volgens sommige toeristen kan men al lopende over het schiereiland tot op heden nog de energie en mystiek ervaren en voelen die uitgaat van deze plaats. Terug in Puno rond 17:45.

Overnachting in Puno: 3 sterren Hotel

Dag 10: De bus naar Cusco inclusief excursies en lunch op route

Om 06:20 wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de busterminal gebracht voor de rit naar Cusco. Gedurende de rit naar Cusco, welke ongeveer 10 uur duurt, worden er drie korte excursies gedaan op interessante plaatsen en wordt er gestopt om te lunchen. Lunchbuffet is reeds inbegrepen, de entrees (in totaal ongeveer S/. 70) moeten ter plekke in Cash betaald worden.

 

De eerste stop is het Inca Aymara Museum van Pucara,  een cultuur die zich ontwikkelde van 1600 voor Christus tot 400 na Christus. In dit museum zien we keramiek en sculpturen die zoömorfe figuren voorstellen. Het bezoek duurt 30 minuten. De tweede stop is de bergpas van La Raya,  de grens tussen de regio´s Cusco en Puno op meer dan 4,150 meter boven de zeespiegel. Hier kunnen we de beroemde besneeuwde toppen van Mount Chimboaya zien, waar de Amazone-rivier wordt geboren. U kunt foto's maken van dit prachtige landschap. Deze stop duurt slechts 5 tot 7 minuten. Onze derde stop is Restaurant la Pasca,  waar we een lunchbuffet (inbegrepen) zullen hebben. Het restaurant is strategisch gelegen aan de rand van de stad Sicuani en het buffetmenu bestaat uit een breed scala aan nationale en regionale gerechten, voorgerechten, desserts en warme dranken. Onze stop bij dit restaurant duurt ongeveer 40 minuten. Na de lunch gaan we verder naar de Tempel Inka Raqchi, ook bekend als de Tempel van de God Wiracocha, die de Opperste Inka-godheid was en werd beschouwd als de Schepper van de Wereld, de Zon, de Maan, de Sterren en het hele Universum. Deze unieke tempel valt op omdat het werd gebouwd met immense stenen en adobe muren tot vijfenveertig voet hoog, de hoogste Inca-structuur die tot nu toe is ontdekt. Onlangs werden keramische overblijfselen gevonden die behoren tot de pre-Inca-cultuur zoals Marcavalle, Pucara en Wari, wat betekent dat de site nog verder teruggaat dan eerder werd aangenomen. De excursie duurt ongeveer 40 minuten. Onze vijfde stop is de kapel van Andahuaylillas, een kerk uit de zeventiende eeuw die ook bekend staat als de Sixtijnse Kapel van de Andes vanwege de schoonheid van de muurschilderingen, de werken in bladgoud en de schilderijen gemaakt in de kunstenaarstraditie van de 'Cusco School'. Het bezoek duurt 25 minuten, het is niet toegestaan om binnen te filmen of foto's te maken en er is een extra betaling van vier dollar om naar binnen te gaan. Hierna rijden we door naar Cusco waar men meestal rond 17:20 aankomt.​ Aankomst in Cusco, u wordt opgehaald en naar uw hotel gebracht in het historische centrum van Cusco.

Busrit Puno - Cusco: Inclusief Lunchbuffet - Exclusief entrees ongeveer S/.70

Overnachting in Cusco: 3 sterren Hotel

Dag 11: Cusco City Tour met Sacsayhuaman, Kenko en Puca Pucara

U wordt om 12:50 - 13:10 opgehaald voor de Cusco City Tour.

De Cusco City Tour begint op het centrale plein, de Plaza de Armas van Cusco (Cuzco) met een bezoek aan de Kathedraal van Cusco. Vervolgens bezoeken we de Korikancha: De zonnetempel van de Inca´s waar de Spaanse Veroveraar op de fundamenten van deze tempel haar kerk heeft gebouwd.  Daarna bezoeken we de Inca ruïnes van Kenko, Tambomachay, Puca Pucara en het indrukwekkende ceremoniële Inca complex Sacsayhuaman, wat strategisch gebouwd is op een heuvel met uitzicht over Cusco; Saqsayhuaman is gebouwd met immense met de hand vervaardigde stenen die met geweldige precisie zijn geplaatst. Sommige stenen zijn maar liefst 9 meter hoog en wegen haast 350 ton.

 

Niet inbegrepen: Boleto Turistico $34, Entree Korikancha $4 en Kathedraal $7

Overnachting in Cusco: 3 sterren Bed and Breakfast

Dag 12: De tour in de Heilige Vallei en de trein naar Machu Picchu

U wordt om 12:50 - 13:10 opgehaald voor de Cusco City Tour.

De Cusco City Tour begint op het centrale plein, de Plaza de Armas van Cusco (Cuzco) met een bezoek aan de Kathedraal van Cusco. Vervolgens bezoeken we de Korikancha: De zonnetempel van de Inca´s waar de Spaanse Veroveraar op de fundamenten van deze tempel haar kerk heeft gebouwd.  Daarna bezoeken we de Inca ruïnes van Kenko, Tambomachay, Puca Pucara en het indrukwekkende ceremoniële Inca complex Sacsayhuaman, wat strategisch gebouwd is op een heuvel met uitzicht over Cusco; Saqsayhuaman is gebouwd met immense met de hand vervaardigde stenen die met geweldige precisie zijn geplaatst. Sommige stenen zijn maar liefst 9 meter hoog en wegen haast 350 ton.

 

Niet inbegrepen: Boleto Turistico $34, Entree Korikancha $4 en Kathedraal $7

Overnachting in Cusco: 3 sterren Bed and Breakfast

Dag 13: Machu Picchu

Vanuit Aguas Calientes vertrekken we uiterst vroeg in bus naar Machu Picchu. Rondleiding van ongeveer twee uur met een tweetalige Engelstalige gids, waarbij alle gedeeltes van Machu Picchu zullen bezoeken. 

MACHU PICCHU: 

Aangenomen wordt dat de bouw van de stad Machu Picchu werd begonnen rond 1440, onder leiding van Pachacuteq. Tot aan de Spaanse verovering van het gebied in 1532 was de stad bewoond.

Over de functie van de stad zijn wetenschappers het niet eens. Doordat de stad zo ontoegankelijk is, wordt aangenomen dat de stad geen doorsneefunctie had. Vaak wordt aangenomen dat Machu Picchu een buitenverblijf was voor koningen en andere hooggeplaatsten. De stad heeft veel verblijven voor edelen, en een paar woningen voor hun dienaren. Er konden rond de 750 personen in de stad verblijven. Gedurende de regentijd, als er geen koningen aanwezig waren, zouden er veel minder mensen in Machu Picchu geweest zijn. Toen de Spanjaarden het rijk van de Inca versloegen, stopte de regelmatige trek van en naar Machu Picchu door edelen en raakte de stad verlaten.

Volgens sommigen zou de stad een fort zijn geweest ter verdediging van het Inca-rijk. Na de Spaanse verovering was er voor de Inca's geen noodzaak meer om er te blijven komen. Met deze verklaring is niet iedereen het eens, omdat de ligging van de stad het niet aannemelijk maakt dat van daaruit het Inca-rijk verdedigd werd. Bovendien waren er te weinig woningen voor voetvolk aanwezig.

Volgens een derde theorie zou Machu Picchu vooral bedoeld zijn geweest voor het verzamelen van coca-bladeren omdat het op een punt ligt van waaruit veel plantages bereikbaar waren. Maar ook na de Spaanse verovering bleef de coca een belangrijke rol spelen in het gebied, zodat door deze theorie niet verklaard wordt dat de stad verlaten werd.

Onlangs werd vastgesteld dat in 1867 de Duitse goudzoeker en houthandelaar Augusto Berns de bergstad vond en plunderde, met toestemming van de Peruaanse regering. Berns verkocht de historische schatten aan Europese musea.[2] In 1911 verrichtte de historicus Hiram Bingham een studie naar de Inca-paden in de omgeving van de stad. Tijdens deze studiereis ontdekte hij Machu Picchu opnieuw. Brede bekendheid kreeg de stad in 1913 toen de National Geographic een compleet nummer wijdde aan Machu Picchu. In 1983 werd de stad opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Na de rondleiding gaat u per trein terug naar Ollantaytambo in de avond (vroegere treinen mogelijk tegen meerprijs). In Ollantaytambo wordt u opgewacht en gaat u per bus naar Cusco (privévervoer / taxi mogelijk tegen meerprijs). In Cusco wordt u afgezet op het centrale plein Regocijo. Van daaruit gaat u te voet in 5 minuten of per taxi (niet inbegrepen) terug naar uw hotel.

Overnachting in Cusco: 3 sterren Bed & Breakfast