RONDREIS HOOGTEPUNTEN PERU 15 DAGEN

Tijdens deze schitterende 15-daagse individuele rondreis in Peru ziet men alle Hoogtepunten. Deze rondreis begint in de hoofdstad Lima waar we de prachtige koloniale geschiedenis van deze ´Stad der Koningen´ zullen aanschouwen. Hierna gaan we per vlucht naar Arequipa, de witte stad met een van de mooiste centrale pleinen van Zuid Amerika. Hierna bezoeken we de Colca Canyon gedurende een tweedaagse tour en we rijden daarna door naar het Titicacameer, het hoogst bevaarbare meer ter wereld. Hier zien we de rieteilanden van de Uros, we overnachten op het eiland Amantani en bezoeken het eiland Taquile, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Vervolgens gaan we per luxe bus en met excursies op route, over de Altiplano van Puno naar Cusco, de hoofdstad van het Inca Imperium Tahuantinsuyo. Hier doen we een City Tour inclusief de indrukwekkende archeologische sites gelegen op de heuvels boven de stad, zoals Sacsayhuaman, Qenqo, Puca Pucara en Tambomachay. Verder bezoeken we in de regio nog de Heilige Vallei van de Inca´s met haar indrukwekkende sites zoals Pisac en Ollantaytambo, we zien de zoutpannetjes van Maras en we bezoeken Moray, wat een landbouw project van de Inca´s was, in de vorm van een amfitheater. Tot slot, het summum van deze reis, te weten Machu Picchu. Hierna vliegt u weer terug naar Lima.

Wat is inbegrepen tijdens deze 15 daagse rondreis in Peru?

- De Lima City Tour
- De Arequipa City Tour 
- Tweedaagse Tour in de Colca Canyon

- Tweedagse tour op het Titicacameer

- Bus Puno Cusco met 3 excursies en lunch op route

- De Cusco City Tour
- Tour in de Heilige Vallei van de Inca´s

- Tour naar Maras en Moray 
- Tour naar Machu Picchu

- Alle binnenlandse vluchten zijn inbegrepen

LIMA AQP COLCA PUNO CUSCO VALLE MAPI LIMA PNG.png
Richtprijs: Vanaf € 1.439 p.p. *

Dag 1: Aankomst in Lima

Aankomst in Lima. U wordt opgehaald van het vliegveld en naar het hotel gebracht. De rest van de dag en avond bent u vrij. Jullie hotel ligt in de meest toeristische en veilige wijk van Lima, genaamd Miraflores en ligt op loopafstand van het centrale Parque Kennedy, het hart van deze bruisende wijk. Er zijn vele restaurants, winkels en bars in de buurt. 

Al gedurende enkele jaren op rij is Peru winnaar van de World Travel Awards in de categorie 'beste culinaire bestemming ter wereld' en niet voor niets kan men in Lima maar liefst drie restaurants vinden die in de Top 50 staan van beste restaurants ter wereld, te weten Central (#2) van top chef Virgilio Martinez, Maido (#11) van Mitsuharu Tsumura en Mayta  (#32) van Jaime Pesaque. Zeker de moeite waard om uw verblijf in Lima re combineren met een bezoek aan een van bovenstaande restaurants of wellicht een van de vele andere restaurants in de buurt. U zult versteld staan van de Peruaanse keuken, waarbij men voor een zeer schappelijk prijs heerlijk kan eten.

Overnachting in Lima: 3 sterren Hotel

Dag 2: De Lima City Tour

De Lima City Tour (Walking Tour)

We halen je op bij het hotel en met onze deskundige lokale gids nemen we je mee tijdens een fascinerende wandeling door het historische centrum van Lima. We zullen u paleizen en practhige koloniale gewbouwen laten zien die onze stad verbergt, we nemen u ook mee naar het Sint Francisco-klooster en de indrukwekkende ondergrondse catacomben, waar we een rondleiding doen en de beenderen zien van tienduizenden welgestelde Limeños - in de periode van de Viceroys - netjes gesorteerd liggen begraven. Dit klooster, dat bekend staat om haar indrukwekkende koepel gemaakt van cederhout uit Nicaragua, muren betegeld met mozaïekstenen geïmporteerd uit Sevilla en bogen en kolommen met een overduidelijk Moors reliëf, heeft verschillende zware aardbevingen doorstaan.  In de mooie kapel is er een collectie van schilderijen van de apostelen en verder is er nog een indrukwekkende bibliotheek. Het historische centrum van Lima wordt beschouwd als een World Heritage Site, beschermd door UNESCO sinds 1991 vanwege alle koloniale gebouwen die de stad heeft. Lima staat ook bekend als een van de oudste hoofdsteden van Zuid-Amerika, omdat het in 1535 door de Spanjaarden werd gesticht en de "Stad van de Koningen" werd; de belangrijkste stad voor het Spaanse koninkrijk in het hele continent. We zullen het bezoek aan het belangrijkste plein van het hele land zeker niet missen; Het Centrale Plein (Plaza Mayor) waar we over de geschiedenis zullen leren.  Daarnaast is het mogelijk prachtige foto´s te maken van het aartsbisschoppelijk paleis, het Stadhuis van Lima en de Kathedraal, die allemaal rond deze Plaza liggen. Daarna lopen we over de Jiron de la Union vanaf Plaza Mayor naar Plaza San Martin. De Jiron de la Union was gedurende vele jaren de belangrijkste straat van de stad, waar de meest aristocratische en de beroemdste inwoners van de stad elkaar ontmoetten. Later en met de achteruitgang van het historische centrum van Lima, verloor de Jirón de la Unión haar aristocratische karakter en werd het vooral een winkelstraat wat het tot op heden nog steeds is. Gedurende onze wandeling zien we verder de houten en vaak gesloten balkons, die typisch en uniek zijn voor Lima. 

Na de rondleiding brengen we je terug naar je hotel.

Overnachting in Lima: 3 sterren Hotel

Dag 3: Vlucht naar Arequipa en de Arequipa City Tour (Privé)

U wordt opgehaald in Lima om 09:30 en naar het vliegveld van Lima gebracht.

  

Binnenlandse vlucht 1 (inbegrepen): Vlucht Lima – Arequipa

 

Aankomst in Arequipa en transfer naar het hotel in Arequipa. Vervolgens doen jullie om 14:00 de Arequipa City Tour met een privégids:

We bezoeken het Klooster van Santa Catalina (video impressie), de Plaza de Armas en de Kathedraal (van de buitenkant), de kerk van de Jezuïeten la Compañía en een typische woning van de welgestelde adel van Arequipa.

 

De entreegelden zijn al inbegrepen en is op basis van een privégids - dit is een wandeltocht

Overnachting in Arequipa: 3 sterren Hotel 

Dag 4: Colca Canyon Dag 1

Na het ontbijt in uw hotel wordt u opgehaald en vertrekken we om 8.15 naar Chivay. Onze eerste stop is het op 3900 meter hoogte gelegen reservaat genaamd Salinas y Aguada Blanca ook wel bekend als Pampa Cañahuas. Vervolgens nemen we de route naar de Colca Canyon. De tweede stop is in een restaurant genaamd Chinitos gelegen op 4000 meter hoogte. Hier kunnen we gebruik maken van de toiletten en coca theedrinken. Verder kunt u de Misti en Picchu Picchu Chachani van de achterkant zien en de rotsformaties in de vorm van bomen aanschouwen. Vervolgens rijden we verder over de hoogvlakte Toccra. Hier zien we lagunes en stroompjes gevoed door ondergronds opborrelend water. Verder zien we lama's, alpaca's en typische vogels uit de Andes (video impressie). De vierde halte is een uitzichtpunt genaamd Pata Pampa. Het is op 4915 meter hoogte gelegen en is het hoogste punt van de hele reis waar we 8 vulkanen zien gesitueerd in als het ware een cirkel van vuur. Vanaf hier dalen we af naar Chivay, de belangrijkste stad van de Colca Canyon. Chivay ligt op 3650 meter hoogte.

Als we aankomen in Chivay nuttigen we een lunch (niet inbegrepen in de prijs – S/.40). Na de lunch wordt eenieder naar zijn of haar hotel van keuze gebracht in de Colca Canyon. Sommige hotels beschikken over eigen warmwaterbronnen of warmwaterbronnen in de buurt en op loopafstand. Voor degenen die in een hotel zitten zonder warmwaterbronnen, bestaat de mogelijkheid om naar de openbare warmwaterbronnen van La Calera te gaan. De gids brengt jullie in dat geval hier naartoe of jullie mogen op eigen gelegenheid er naar toe wandelen.

Overnachting in de Colca Canyon: 3 sterren Hotel

Dag 5: Colca Canyon Dag 2

Na ons ontbijt rijden we naar Cruz del Condor waar we met wat geluk de vlucht van de Condor kunnen waarnemen. Soms stopt men nog kort bij een nieuw uitzichtpunt genaamd ´´Cruz del Cura´´ waar men een prachtig uitzicht heeft over de Colca Canyon. Indien gewenst s.v.p. aan de gids vragen of men hier wil stoppen voor een korte wandeling van 20 minuutjes (video impressie).

Nadat we hebben genoten van de Colca Canyon en de vlucht van de Condor, rijden we terug naar Chivay. Op de route zullen we enkele stops maken in verschillende dorpjes en interessante plaatsen. De eerste halte is het dorpje Pinchollo. De tweede halte op de uitkijk Huayra Punko, waar we een prachtig uitzicht genieten over de Colca Canyon. De derde halte is de uitkijkpost Antahuilque waar u de terrassen in vorm van een amfitheater en haar vijvers in de mysterieuze Colca Canyon kunt zien. De vierde stop zal een bezoek zijn aan het dorpje Maca. De optionele vijfde halte is het dorpje Yanque met de mooiste kerk in de Colca Canyon. Als we weer terug zijn in Chivay zullen we lunchen. Na de lunch in de namiddag (niet inbegrepen in de prijs - S/.40) rijden we verder naar Puno waar we rond 19:00 zullen aankomen. Jullie worden afgezet bij het hotel.

Tweedaagse Colca Tour - inclusief: Transport, Engelstalige gids, 1  x overnachting 3 sterren  hotel, ontbijt dag 2 en transport Arequipa - Chivay - Puno. Niet inbegrepen is: 2 x lunch, 1 x avondeten en toegang tot de warmwaterbronnen, Entree Reservaat S/.70

Overnachting in Puno: 3 sterren Hotel

Dag 6: Titicacameer Dag 1 - Uros en Amantani

U wordt opgehaald bij uw hotel rond 7:45 en vervolgens naar het haventje gebracht waar we de boot nemen (half uurtje) naar de drijvende eilanden van de Uros (rieteilanden). Hier kunt u rustig rondlopen, foto’s maken van en met de eilandbewoners, souvenirs kopen en een boottochtje maken op een typisch van riet gemaakt vlot. 


Vervolgens vetrekken we in boot naar het eiland Amantani. Na aankomst wordt u verwelkomd door de eilandbewoners in hun typische klederdracht en uitgenodigd om een maaltijd te nuttigen in hun huis. Na de Lunch zullen we wandelen naar een pre-inca tempel genaamd Pachatata en kunnen we het dagelijkse leven van de bewoners gadeslaan. Na het avondeten kunnen jullie (indien gewenst) deelnemen aan een ceremonie en feest georganiseerd door de eilandbewoners.

 

Lunch en avondeten zijn vandaag inbegrepen
 

Overnachting op Amantani: bij de eilandbewoners (een uprade naar een Lodge is eventueel mogelijk)

Dag 7: Titicacameer Dag 2 - Taquile

Op dag 2 van deze tour vertrekken we per boot om 8:00 naar Taquile, een ander eiland gelegen op 1 uur. Hier verrichten we een mooie wandeling over de prachtige paden met uitzicht over het helderblauwe water van het Titicacameer en besneeuwde toppen van het Boliviaanse Hooggebergte aan de horizon. Op het centrale plein hebben de bewoners hun waren uitgestald, bekend vanwege de hoge kwaliteit. Om 13:00 vertrekken we weer per boot naar Puno waar we om  16:00 aankomen.

Exclusief: Lunch in Taquile (dag 2)

Overnachting in Puno: 3 sterren Hotel

Dag 8: De bus naar Cusco inclusief excursies en lunch op route

Om 06:20 wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de busterminal gebracht voor de rit naar Cusco. Gedurende de rit naar Cusco, welke ongeveer 10 uur duurt, worden er drie korte excursies gedaan op interessante plaatsen en wordt er gestopt om te lunchen. Lunchbuffet is reeds inbegrepen, de entrees (in totaal ongeveer S/. 70) moeten ter plekke in Cash betaald worden.

 

De eerste stop is het Inca Aymara Museum van Pucara,  een cultuur die zich ontwikkelde van 1600 voor Christus tot 400 na Christus. In dit museum zien we keramiek en sculpturen die zoömorfe figuren voorstellen. Het bezoek duurt 30 minuten.

De tweede stop is de bergpas van La Raya,  de grens tussen de regio´s Cusco en Puno op meer dan 4,150 meter boven de zeespiegel. Hier kunnen we de beroemde besneeuwde toppen van Mount Chimboaya zien, waar de Amazone-rivier wordt geboren. U kunt foto's maken van dit prachtige landschap. Deze stop duurt slechts 5 tot 7 minuten.

Onze derde stop is Restaurant la Pasca,  waar we een lunchbuffet (inbegrepen) zullen hebben. Het restaurant is strategisch gelegen aan de rand van de stad Sicuani en het buffetmenu bestaat uit een breed scala aan nationale en regionale gerechten, voorgerechten, desserts en warme dranken. Onze stop bij dit restaurant duurt ongeveer 40 minuten.

Na de lunch gaan we verder naar de Tempel Inka Raqchi, ook bekend als de Tempel van de God Wiracocha, die de Opperste Inka-godheid was en werd beschouwd als de Schepper van de Wereld, de Zon, de Maan, de Sterren en het hele Universum. Deze unieke tempel valt op omdat het werd gebouwd met immense stenen en adobe muren tot vijfenveertig voet hoog, de hoogste Inca-structuur die tot nu toe is ontdekt. Onlangs werden keramische overblijfselen gevonden die behoren tot de pre-Inca-cultuur zoals Marcavalle, Pucara en Wari, wat betekent dat de site nog verder teruggaat dan eerder werd aangenomen. De excursie duurt ongeveer 40 minuten.

Onze vijfde stop is de kapel van Andahuaylillas, een kerk uit de zeventiende eeuw die ook bekend staat als de Sixtijnse Kapel van de Andes vanwege de schoonheid van de muurschilderingen, de werken in bladgoud en de schilderijen gemaakt in de kunstenaarstraditie van de 'Cusco School'. Het bezoek duurt 25 minuten, het is niet toegestaan om binnen te filmen of foto's te maken en er is een extra betaling van vier dollar om naar binnen te gaan. Hierna rijden we door naar Cusco waar men meestal rond 17:20 aankomt.

Aankomst in Cusco, u wordt opgehaald en naar uw hotel gebracht in het historische centrum van Cusco.

Busrit Puno - Cusco: Inclusief Lunchbuffet - Exclusief entrees ongeveer S/.70

Overnachting in Cusco: 3 sterren Hotel

Dag 9: Cusco City Tour met Sacsayhuaman, Kenko en Puca Pucara

U wordt om13:30 opgehaald voor de Cusco City Tour.

De Cusco City Tour begint op het centrale plein, de Plaza de Armas van Cusco (Cuzco) met een bezoek aan de Kathedraal van Cusco. Vervolgens bezoeken we de Korikancha: De zonnetempel van de Inca´s waar de Spaanse Veroveraar op de fundamenten van deze tempel haar kerk heeft gebouwd.  Daarna bezoeken we de Inca ruïnes van Kenko, Tambomachay, Puca Pucara en het indrukwekkende ceremoniële Inca complex Sacsayhuaman, wat strategisch gebouwd is op een heuvel met uitzicht over Cusco; Saqsayhuaman is gebouwd met immense met de hand vervaardigde stenen die met geweldige precisie zijn geplaatst. Sommige stenen zijn maar liefst 9 meter hoog en wegen haast 350 ton.

 

Niet Inbegrepen: Boleto Turistico S/.130, Entree Korikancha S/.15, Entree Kathedraal S/.40

Overnachting in Cusco: 3 sterren Hotel

Dag 10: De tour in de Heilige Vallei en de trein naar Machu Picchu

Rond acht uur in de ochtend worden jullie opgehaald bij het hotel. Je rijdt naar Pisac, zo’n 32 km rijden vanuit Cuzco. Hier heb je een mooi overzicht op de Heilige Vallei van de Inca’s en de stad Taray waar we de ruïnes en markt bezoeken. Nadien gaan we verder naar Urubamba voor de lunch en dan verder naar Ollantaytambo waar we de ruïnes zullen bezichtigen. Vervolgens nemen jullie de trein vanuit Ollantaytambo naar Aguas Calientes – waar jullie zullen overnachten.

De ruïnes van Pisac

Voor je liggen de ruïnes van wat ooit een stad, militaire basis en een religieus en astronomisch centrum was in de tijd van de Inca's. Agrarische terrassen strekken zich uit over de omringende heuvels. Daarachter kijk je uit over het Andesgebergte, de Heilige Vallei en het dorp Pisac. De Pisac ruïnes liggen op een platform tussen het Andesgebergte, ver boven het gelijknamige dorp in de Heilige Vallei. De ruïnes staan ook wel bekend onder de naam Inca Písac en zijn de belangrijkste bezienswaardigheid van het dorp.

De Zonnetempel

Eenmaal aangekomen op de heuveltop wacht je een van de mooiste ruïnecomplexen die je bezoekt tijdens een rondreis door Peru. Niemand weet precies wat de functie van de Pisac ruïnes was, maar waarschijnlijk diende het complex verschillende taken. Zo was het onder meer een agrarisch centrum, een stad en een militaire basis. Daarnaast vind je bij de Pisac ruïnes de Zonnetempel, een van de hoogtepunten van het complex. De tempel diende als een astrologisch centrum voor de Inca's. Met de Intihuatana, een soort zonnewijzer, konden de Inca's de stand van de zon aflezen en die informatie weer gebruiken voor de landbouw. Naast de indrukwekkende stadsruïnes en de ingenieuze landbouwterrassen bieden de Pisac ruïnes je ook een waanzinnig uitzicht over de omgeving. Vanaf hier kijk je uit over de Urubamba rivier die door de Heilige Vallei kronkelt, het dorpje Pisac en de bergen van de Andes die de vallei omringen.

         

Ollantaytambo het dorp

Zet een stap terug in de tijd tijdens je rondreis door Peru en wandel langs de ruïnes van Ollantaytambo in de Heilige Vallei. De wegen en muren van deze voormalige Inca stad zijn nog zo goed intact dat het niet moeilijk is om je voor te stellen hoe Ollantaytambo er eeuwen geleden uitgezien moet hebben. Ollantaytambo is een dorpje in de Heilige Vallei in Peru dat vooral bekend staat om haar enorme ruïnes van een voormalige Inca stad. Hier behaalden de Inca's onder leiding van Manco Inca hun grootste overwinning op de Spaanse veroveraars, maar leden ze ook een van hun grootste verliezen. Desondanks staan de stenen muren van de voormalige Inca stad nog trots overeind.

         

Ollantaytambo ruïnes

Ollantaytambo ligt in de Heilige Vallei tussen de stad Cusco en de beroemde verloren stad Machu Picchu. Enkele honderden jaren geleden lag hier een invloedrijke Inca stad. Ollantaytambo viel onder het machtsgebied van de Inca leider Pachacutec. In de zestiende eeuw veroverde Spanje Peru op de Inca's en kwam er een einde aan het machtige Incarijk. Dit gebeurde echter niet zonder enige tegenstand. Inca verzetsstrijder Manco Inca gebruikte Ollantaytambo als zijn basis. In 1536 wonnen de Inca's hier een grote slag van de Spanjaarden. De overwinning was echter van korte duur. Niet veel later keerden de Spanjaarden terug naar Ollantaytambo met een veel groter leger en zo verdreven ze Manco Inca naar de jungle.


 

 

Na ons bezoek aan Ollantaytambo neem je de trein van 16:36 of 18:05 naar Aguas Calientes (de tijd is afhankelijk van beschikbaarheid en/of hoe vroeg van tevoren de tickets zijn geboekt). Het is gelegen aan de voet van de berg Machu Picchu en de plaats waar we de nacht zullen doorbrengen. Aguas Calientes is een klein stadje en dankt zijn naam vanwege de warmwaterbronnen van de stad. Het is gelegen in een nauw dal naast de bruisende Urubamba rivier.

Niet inbegrepen: Boleto Turistico (reeds gekocht tijdens de City Tour), Lunch

Overnachting in Aguas Calientes: 3 sterren Hotel

Dag 11: Tour in Machu Picchu

Vanuit Aguas Calientes vertrekken we in bus naar Machu Picchu. De rit in bus duurt ongeveer 20 minuutjes. Vervolgens de rondleiding van ongeveer twee uur in Machu Picchu (Tijd van de entrees afhankelijk van beschikbaarheid op het moment van boeken).

OVER MACHU PICCHU: 

Aangenomen wordt dat de bouw van de stad Machu Picchu werd begonnen rond 1440, onder leiding van Pachacuteq. Tot aan de Spaanse verovering van het gebied in 1532 was de stad bewoond.

Over de functie van de stad zijn wetenschappers het niet eens. Doordat de stad zo ontoegankelijk is, wordt aangenomen dat de stad geen doorsneefunctie had. Vaak wordt aangenomen dat Machu Picchu een buitenverblijf was voor koningen en andere hooggeplaatsten. De stad heeft veel verblijven voor edelen, en een paar woningen voor hun dienaren. Er konden rond de 750 personen in de stad verblijven. Gedurende de regentijd, als er geen koningen aanwezig waren, zouden er veel minder mensen in Machu Picchu geweest zijn. Toen de Spanjaarden het rijk van de Inca versloegen, stopte de regelmatige trek van en naar Machu Picchu door edelen en raakte de stad verlaten.

Volgens sommigen zou de stad een fort zijn geweest ter verdediging van het Inca-rijk. Na de Spaanse verovering was er voor de Inca's geen noodzaak meer om er te blijven komen. Met deze verklaring is niet iedereen het eens, omdat de ligging van de stad het niet aannemelijk maakt dat van daaruit het Inca-rijk verdedigd werd. Bovendien waren er te weinig woningen voor voetvolk aanwezig.

Volgens een derde theorie zou Machu Picchu vooral bedoeld zijn geweest voor het verzamelen van coca-bladeren omdat het op een punt ligt van waaruit veel plantages bereikbaar waren. Maar ook na de Spaanse verovering bleef de coca een belangrijke rol spelen in het gebied, zodat door deze theorie niet verklaard wordt dat de stad verlaten werd.

Onlangs werd vastgesteld dat in 1867 de Duitse goudzoeker en houthandelaar Augusto Berns de bergstad vond en plunderde, met toestemming van de Peruaanse regering. Berns verkocht de historische schatten aan Europese musea.[2] In 1911 verrichtte de historicus Hiram Bingham een studie naar de Inca-paden in de omgeving van de stad. Tijdens deze studiereis ontdekte hij Machu Picchu opnieuw. Brede bekendheid kreeg de stad in 1913 toen de National Geographic een compleet nummer wijdde aan Machu Picchu. In 1983 werd de stad opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Daarna bent u vrij om zelf te voet af te dalen naar Aguas Calientes (of per bus – inbegrepen), voordat u per trein teruggaat naar Ollantaytambo. Het tijdstip waarop uw trein vertrekt en ook de prijs van de tickets is afhankelijk van beschikbaarheid en/of hoe vroeg van tevoren u uw reservering heeft gedaan. Bij een late boeking zijn de ´beste´ tijden (14:30 en 14:55) uitverkocht of al in prijs gestegen. Andere tijden zijn duurder, bieden een First-Class Experience of vertrekken juist extreem laat.

 

De treinrit wordt beschreven als één van de mooiste ter wereld en gaat door een nauwe vallei langs de bruisende Urubamba rivier. Gedurende de rit zien we de het klimaat en de vegetatie veranderen van een overwegend regenwoudklimaat en overeenkomende flora naar een bergklimaat met bergflora. Vanuit Ollantaytambo gaat u vervolgens in bus terug naar Cusco (Taxi mogelijk tegen extra kosten). Bij aankomst in Cusco wordt u afgezet in het centrum van Cusco op Av. El Sol. Vanaf daar kunt u te voet terug naar het hotel. De meeste hotels liggen binnen loopafstand (10 –15 minuten) of anderzijds kunt u voor een klein bedrag (meestal S/. 10) een taxi nemen.

Overnachting in Cusco: 3 sterren Hotel

Dag 12: Vrije dag in Cusco

Na een vermoeiende dag in Machu Picchu bent u vandaag vrij in Cusco of kunt u er zelf op uit, er is zoveel te doen en zien in deze leuke en sfeervolle stad, dat u zich zeker niet zult vervelen.

Suggesties: Een bezoek aan de wijk San Blas, het Pre-Colombian Art Museum, de markt van San Pedro, de kerk van San Blas, het Inka Museum, Convento Santo Domingo, Plaza de las Nazarenas, Het regionaal historisch museum, Museum Palacio Arzobispal, etc.

Overnachting in Cusco: 3 sterren Hotel

Dag 13: Tour naar Maras en Moray

U wordt opgehaald om 08:15 - 08:30 voor de Tour naar Maras en Moray

In
Moray bevinden zich de ingenieuze terrassen die uit het Incatijdperk stammen. Deze terrassen zijn geheel anders dan landbouwterrassen die u wellicht al eerder gezien hebt tijdens uw reis door Peru. Moray was in de tijd van de Inca’s een belangrijk centrum voor landbouwexperimenten. Het terrassencomplex dat u hier ziet heeft de vorm van een amfitheater. Las Salinas de Maras is een overweldigend spektakel van zoutpannen met 4000 zoutbekkens. Hier kunnen waanzinnige foto’s gemaakt worden De witte kleur van het zout en de bergen met verschillende kleuren vanwege alle mineralen die erin zitten, vormen samen een prachtig gezicht. Het zoute water komt uit de grond en vormt plassen die opdrogen in de zon waardoor het zout afgezet wordt aan de oppervlakte. Het zout wordt door de lokale bevolking met eeuwenoude technieken verzameld en verkocht op de vele markten in deze regio.

Om 14:30 rijden we terug naar Cusco waar we rond 15:00 aankomen.

Niet inbegrepen: Boleto Turistico (reeds gekocht), bijdrage Maras S/.10

Overnachting in Cusco: 3 sterren Hotel