top of page

RONDREIS HOOGTEPUNTEN PERU 25 DAGEN MET TREK EN REGENWOUD

Tijdens deze 25-daagse individuele rondreis in Peru worden alle hoogtepunten bezocht. De reis begint in Lima, de hoofdstad, waar de prachtige koloniale geschiedenis van deze "Stad der Koningen" wordt bewonderd. Daarna gaat de reis per bus naar het Paracas Reservaat ten zuiden van Lima, waar het reservaat en de Ballestas Eilanden worden bezocht. Vervolgens gaat de reis verder naar de Huacachina Oase, waar er de mogelijkheid is om te sandboarden en met buggy's de zandduinen in te gaan. Op de zesde dag nemen de we nachtbus naar Arequipa, bekend als de witte stad vanwege de kleur van de gebouwen. Hier wordt het platteland van Arequipa bezocht alvorens we de Colca Canyon ingaan voor een tweedaagse tour. Na de Colca Canyon wordt er doorgereden naar het Titicacameer, het hoogst bevaarbare meer ter wereld. Hier worden de rieteilanden van de Uros en het eiland Taquile bezocht, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Vervolgens wordt er per luxe bus en met excursies op route over de Altiplano van Puno naar Cusco gereden, de hoofdstad van het Inca Imperium Tahuantinsuyo. Hier wordt een City Tour gedaan inclusief de indrukwekkende archeologische sites gelegen op de heuvels boven de stad, zoals Sacsayhuaman, Qenqo, Puca Pucara en Tambomachay. In de regio van Cusco worden de Heilige Vallei van de Inca's bezocht met indrukwekkende sites zoals Pisac en Ollantaytambo. De reis wordt afgesloten met een vijfdaagse Salkantay Trail naar Machu Picchu en een vierdaags bezoek aan het regenwoud.

Wat doen we gedurende deze 25 daagse rondreis in Peru?

- De Lima City Tour
- Tour in het Paracas Reservaat
- Tour naar de Ballestas Eilanden

- Tour met buggies in de zandduinen van Ica
- Tour naar Chauchilla Begraafplaats

- Rondvlucht over de Nascalijnen

- Tour naar de Aquaducten van Cantalloc
- De Arequipa City Tour 

- Campiña Tour (platteland Arequipa)
- Tweedaagse Tour in de Colca Canyon

- Dagtocht op het Titicacameer

- Bus Puno Cusco met 3 excursies en lunch op route

- De Cusco City Tour
- Tour in de Heilige Vallei van de Inca´s

- De vijfdaagse Salkantay Trail

- Een vierdaagse tour in het Regenwoud 

- Alle binnenlandse vluchten zijn inbegrepen

LIM PCS ICA NAS AQP COLCA PUNO CUS VALLE MAPI PEM LIM.png

Dag 1: Aankomst in Lima

Aankomst in Lima. U wordt opgehaald van het vliegveld en naar het hotel gebracht. De rest van de dag en avond bent u vrij. Jullie hotel ligt in de meest toeristische en veilige wijk van Lima, genaamd Miraflores en ligt op loopafstand van het centrale Parque Kennedy, het hart van deze bruisende wijk. Er zijn vele restaurants, winkels en bars in de buurt. 

Al gedurende enkele jaren op rij is Peru winnaar van de World Travel Awards in de categorie 'beste culinaire bestemming ter wereld' en niet voor niets kan men in Lima maar liefst drie restaurants vinden die in de Top 50 staan van beste restaurants ter wereld, te weten Central (#2) van top chef Virgilio Martinez, Maido (#11) van Mitsuharu Tsumura en Mayta  (#32) van Jaime Pesaque. Zeker de moeite waard om uw verblijf in Lima re combineren met een bezoek aan een van bovenstaande restaurants of wellicht een van de vele andere restaurants in de buurt. U zult versteld staan van de Peruaanse keuken, waarbij men voor een zeer schappelijk prijs heerlijk kan eten.

Overnachting in Lima: 3 sterren Hotel

Dag 2: De Lima City Tour

De Lima City Tour (Walking Tour)

We halen je op bij het hotel en met onze deskundige lokale gids nemen we je mee tijdens een fascinerende wandeling door het historische centrum van Lima. We zullen u paleizen en practhige koloniale gewbouwen laten zien die onze stad verbergt, we nemen u ook mee naar het Sint Francisco-klooster en de indrukwekkende ondergrondse catacomben, waar we een rondleiding doen en de beenderen zien van tienduizenden welgestelde Limeños - in de periode van de Viceroys - netjes gesorteerd liggen begraven. Dit klooster, dat bekend staat om haar indrukwekkende koepel gemaakt van cederhout uit Nicaragua, muren betegeld met mozaïekstenen geïmporteerd uit Sevilla en bogen en kolommen met een overduidelijk Moors reliëf, heeft verschillende zware aardbevingen doorstaan.  In de mooie kapel is er een collectie van schilderijen van de apostelen en verder is er nog een indrukwekkende bibliotheek. Het historische centrum van Lima wordt beschouwd als een World Heritage Site, beschermd door UNESCO sinds 1991 vanwege alle koloniale gebouwen die de stad heeft. Lima staat ook bekend als een van de oudste hoofdsteden van Zuid-Amerika, omdat het in 1535 door de Spanjaarden werd gesticht en de "Stad van de Koningen" werd; de belangrijkste stad voor het Spaanse koninkrijk in het hele continent. We zullen het bezoek aan het belangrijkste plein van het hele land zeker niet missen; Het Centrale Plein (Plaza Mayor) waar we over de geschiedenis zullen leren.  Daarnaast is het mogelijk prachtige foto´s te maken van het aartsbisschoppelijk paleis, het Stadhuis van Lima en de Kathedraal, die allemaal rond deze Plaza liggen. Daarna lopen we over de Jiron de la Union vanaf Plaza Mayor naar Plaza San Martin. De Jiron de la Union was gedurende vele jaren de belangrijkste straat van de stad, waar de meest aristocratische en de beroemdste inwoners van de stad elkaar ontmoetten. Later en met de achteruitgang van het historische centrum van Lima, verloor de Jirón de la Unión haar aristocratische karakter en werd het vooral een winkelstraat wat het tot op heden nog steeds is. Gedurende onze wandeling zien we verder de houten en vaak gesloten balkons, die typisch en uniek zijn voor Lima. 

Na de rondleiding brengen we je terug naar je hotel.

Overnachting in Lima: 3 sterren Hotel

Dag 3: Het Paracas Reservaat

U wordt om 07:00 uur opgehaald en naar het busstation gebracht, vertrek om 07:45 uur naar Paracas, aankomst rond 10:30. Bij aankomst in Paracas worden jullie opgehaald en naar het hotel gebracht. Hier kunnen jullie de bagage achterlaten en vervolgens gaan we meteen naar het Paracas Reservaat in. 
 

Het Paracas Reservaat is een dor maar prachtig woestijnlandschap gelegen aan de kust met prachtige en bijzondere stranden. Een van de mooiste stranden is Playa Roja (het rode strand) waar het zand een bijna rode kleur heeft en wordt gevormd door erosie van een nabijgelegen rotsformatie van roze graniet met een kern van lava. Door de eeuwen heen is het gruis hier aangespoeld en heeft het dit unieke strand gevormd. Het is een desolaat landschap waar weinig groeit, maar door het contrast met de blauwe zee en de vele vogels aan de kust is het een absolute aanrader om hier rond te lopen en te genieten van het landschap en de vele vogels.

Als enige organisatie gaan we naar Playa Mendieta, een prachtig strand gelegen in het meer Zuid deel van het Paracas Reservaat. Hier kom je vrijwel zeker geen andere toeristen tegen. Een ideale plek om tot rust te komen en te genieten van zon, wind en de wijde omgeving. Daarna stoppen we bij Lagunillas waar je kunt lunchen (niet inbegrepen).

Overnachting in Paracas: 3 sterren Hotel

Dag 4: De Ballestas Eilanden en Huacachina Oase

U wordt rond 07:50 uur opgehaald en naar het haventje El Chaco van Paracas gebracht, waarna we om 08:15 uur in de boot vertrekken naar de Ballestas eilanden in het Paracas Reservaat.

De Ballestas eilanden is een eilandengroep waar men de grootste concentratie zeevogels ter wereld kan zien. Het is een oorverdovend spektakel. Daarnaast zien we zeehonden, zeeleeuwen, de Humboldt Pinguïn en met een beetje geluk en afhankelijk van de tijd van het jaar kan men soms zelfs dolfijnen zien. Verder zien we aan de kust de zogenaamde Candelabro. De Paracas-kandelaar, ook bekend als de kandelaar van de Andes, is een bekende prehistorische geoglyph op een noordelijke zandrug in het Paracas-reservaat. Als we de baai van Paracas uitvaren, zien we links deze enorme 'kandelaar' liggen. Aardewerk gevonden in de buurt is gedateerd 200 voor Christus, dus de tijd dat de zogenaamde Paracas cultuur in dit gebied in ontwikkeling was. Net als de beroemde Nascalijnen is het een 'tekening in het zand' die alleen van grote afstand te zien is. De Candelabro is 180 meter groot en is nog steeds te zien tot op 16 km afstand vanaf zee.

Rond 10:00 uur zijn we terug in de haven van Paracas. Vervolgens haal je je spullen op bij het hotel en word je in privévervoer naar de Huacachina Oase gebracht. Hier doe je een tour met Sand Dune Buggy's waarbij het mogelijk is om te sandboarden (inbegrepen) – VIDEO IMPRESSIE

Overnachting in Ica: 3 sterren Hotel

Dag 5: Chauchilla Begraafplaats bij Nasca

U wordt opgehaald en naar de busterminal gebracht voor de rit naar Nasca. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar het hotel gebracht. Na de lunch om 14:00 uur wordt u opgehaald voor de tour naar Chauchilla Begraafplaats:

Chauchilla is een oude begraafplaats van de Nazca-cultuur, gelegen in de woestijn in de regio Nazca in Peru.
De Nazca's leefden voor de Inca's en zijn ook verantwoordelijk voor de mysterieuze lijnen in de woestijn. De begraafplaats dateert uit de periode tussen 200 voor Christus en 900 na Christus en bevat de overblijfselen van mummies en skeletten van de Nazca-mensen. Wat deze begraafplaats uniek maakt, is dat de overblijfselen in zeer goede staat bewaard zijn gebleven vanwege het droge en woestijnachtige klimaat in de regio. Bezoekers kunnen de graven en mummies bekijken, en sommige graven bevatten ook artefacten zoals textiel, keramiek en sieraden. Chauchilla is een belangrijke archeologische vindplaats en biedt inzicht in de funeraire praktijken en de cultuur van de Nazca-mensen.


Optie: Indien u liever een andere tour wenst te doen kijk dan HIER

Overnachting in Nasca: 3 sterren Hotel