top of page

RONDREIS HOOGTEPUNTEN PERU 24 DAGEN INCLUSIEF TREK & REGENWOUD

Tijdens deze schitterende 24-daagse individuele rondreis in Peru ziet men alle Hoogtepunten. Deze rondreis begint in de hoofdstad Lima waar we de prachtige koloniale geschiedenis van deze ´Stad der Koningen´ zullen aanschouwen. Hierna gaan we per vlucht naar Arequipa, de witte stad met een van de mooiste centrale pleinen van Zuid Amerika. Hierna bezoeken nog het platteland van Arequipa (La Campiña) alvorens we redelijk geacclimatiseerd de Colca Canyon ingaan gedurende een driedaagse tour. Na de Colca rijden we door naar het Titicacameer, het hoogst bevaarbare meer ter wereld. Hier zien we de rieteilanden van de Uros en het eiland Taquile, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Vervolgens gaan we per luxe bus en met excursies op route, over de Altiplano van Puno naar Cusco, de hoofdstad van het Inca Imperium Tahuantinsuyo. Hier doen we een City Tour inclusief de indrukwekkende archeologische sites gelegen op de heuvels boven de stad, zoals Sacsayhuaman, Qenqo, Puca Pucara en Tambomachay. Verder bezoeken we in de regio nog de Heilige Vallei van de Inca´s met haar indrukwekkende sites zoals Pisac en Ollantaytambo, we zien de zoutpannetjes van Maras en we bezoeken Moray, wat een landbouw project van de Inca´s was, in de vorm van een amfitheater. Daarnaast doen we de vijfdaagse Salkantray Trek naar Machu Picchu en we sluiten af met het regenwoud. Hierna vliegt u weer terug naar Lima.

Wat doen we gedurende deze 24 daagse rondreis in Peru?

- De Lima City Tour
- De Arequipa City Tour 

- Campiña Tour (platteland Arequipa)
- Driedaagse Tour in de Colca Canyon

- Dagtocht op het Titicacameer

- Tour naar Sillustani

- Bus Puno Cusco met 3 excursies en lunch op route

- De Cusco City Tour
- Tour in de Heilige Vallei van de Inca´s

- Tour naar Maras en Moray 
- Tour naar Rainbow Mountain

- Vijfdaagse Salkantay Trail naar Machu Picchu

- Vierdaagse tour naar het Regenwoud

- Alle binnenlandse vluchten zijn inbegrepen

LIM AQP COLCA PUN CUS PEM LIMA.png

Dag 1: Aankomst in Lima

Aankomst in Lima. U wordt opgehaald van het vliegveld en naar het hotel gebracht. De rest van de dag en avond bent u vrij. Jullie hotel ligt in de meest toeristische en veilige wijk van Lima, genaamd Miraflores en ligt op loopafstand van het centrale Parque Kennedy, het hart van deze bruisende wijk. Er zijn vele restaurants, winkels en bars in de buurt. 

Al gedurende enkele jaren op rij is Peru winnaar van de World Travel Awards in de categorie 'beste culinaire bestemming ter wereld' en niet voor niets kan men in Lima maar liefst drie restaurants vinden die in de Top 50 staan van beste restaurants ter wereld, te weten Central (#2) van top chef Virgilio Martinez, Maido (#11) van Mitsuharu Tsumura en Mayta  (#32) van Jaime Pesaque. Zeker de moeite waard om uw verblijf in Lima re combineren met een bezoek aan een van bovenstaande restaurants of wellicht een van de vele andere restaurants in de buurt. U zult versteld staan van de Peruaanse keuken, waarbij men voor een zeer schappelijk prijs heerlijk kan eten.

Overnachting in Lima: 3 sterren Hotel

Dag 2: De Lima City Tour

De Lima City Tour (Walking Tour)

We halen je op bij het hotel en met onze deskundige lokale gids nemen we je mee tijdens een fascinerende wandeling door het historische centrum van Lima. We zullen u paleizen en practhige koloniale gewbouwen laten zien die onze stad verbergt, we nemen u ook mee naar het Sint Francisco-klooster en de indrukwekkende ondergrondse catacomben, waar we een rondleiding doen en de beenderen zien van tienduizenden welgestelde Limeños - in de periode van de Viceroys - netjes gesorteerd liggen begraven. Dit klooster, dat bekend staat om haar indrukwekkende koepel gemaakt van cederhout uit Nicaragua, muren betegeld met mozaïekstenen geïmporteerd uit Sevilla en bogen en kolommen met een overduidelijk Moors reliëf, heeft verschillende zware aardbevingen doorstaan.  In de mooie kapel is er een collectie van schilderijen van de apostelen en verder is er nog een indrukwekkende bibliotheek. Het historische centrum van Lima wordt beschouwd als een World Heritage Site, beschermd door UNESCO sinds 1991 vanwege alle koloniale gebouwen die de stad heeft. Lima staat ook bekend als een van de oudste hoofdsteden van Zuid-Amerika, omdat het in 1535 door de Spanjaarden werd gesticht en de "Stad van de Koningen" werd; de belangrijkste stad voor het Spaanse koninkrijk in het hele continent. We zullen het bezoek aan het belangrijkste plein van het hele land zeker niet missen; Het Centrale Plein (Plaza Mayor) waar we over de geschiedenis zullen leren.  Daarnaast is het mogelijk prachtige foto´s te maken van het aartsbisschoppelijk paleis, het Stadhuis van Lima en de Kathedraal, die allemaal rond deze Plaza liggen. Daarna lopen we over de Jiron de la Union vanaf Plaza Mayor naar Plaza San Martin. De Jiron de la Union was gedurende vele jaren de belangrijkste straat van de stad, waar de meest aristocratische en de beroemdste inwoners van de stad elkaar ontmoetten. Later en met de achteruitgang van het historische centrum van Lima, verloor de Jirón de la Unión haar aristocratische karakter en werd het vooral een winkelstraat wat het tot op heden nog steeds is. Gedurende onze wandeling zien we verder de houten en vaak gesloten balkons, die typisch en uniek zijn voor Lima. 

Na de rondleiding brengen we je terug naar je hotel.

Overnachting in Lima: 3 sterren Hotel

Dag 3: Vlucht naar Arequipa en de Arequipa City Tour

U wordt opgehaald in Lima om 09:30 en naar het vliegveld van Lima gebracht.

  

Binnenlandse vlucht 1 (inbegrepen): Vlucht Lima – Arequipa

 

Aankomst in Arequipa en transfer naar het hotel in Arequipa.

Vol met prachtige koloniale architectuur rond pittoreske parken en pleinen: Arequipa is ongetwijfeld een van de mooiste steden in Peru. Arequipa wordt vaak de "De Witte Stad" genoemd omdat veel imposante kerken en overheidsgebouwen, die het centrum van Arequipa kenmerken, werden gebouwd met Sillar, een lichtgewicht en weerbestendig vulkanisch gesteente met een witte kleur.

 

Vervolgens doen jullie om 14:00 de Arequipa City Tour met een privégids: We bezoeken de Plaza de Armas, de Kathedraal (van de buitenkant), de kerk van de Jezuïeten la Compañía, een typische woning van de welgestelde adel van Arequipa en uiteraard het Klooster van Santa Catalina (video impressie) :

Het klooster van Santa Catalina werd in 1579 gesticht en werd bewoond door de nonnen van de Orde van St. Catherine van Siena. Het klooster beslaat een oppervlakte van ongeveer 20.000 vierkante meter en was oorspronkelijk gebouwd om te functioneren als een zelfvoorzienende stad binnen de stad. Het klooster van Santa Catalina is beroemd vanwege zijn prachtige architectuur en rijke geschiedenis. Het complex bestaat uit kleurrijke gebouwen die zijn gebouwd in de koloniale stijl en die verschillende binnenplaatsen en tuinen omvatten. Het klooster heeft ook een aantal kapellen en gebedsruimtes, evenals keukens, werkplaatsen en slaapvertrekken. Een bezoek aan het Klooster van Santa Catalina biedt bezoekers de mogelijkheid om een ​​glimp op te vangen van het dagelijks leven van de nonnen die ooit in het klooster woonden. Bezoekers kunnen rondlopen door de smalle straatjes en steegjes, langs de kleurrijke muren en binnenplaatsen en kunnen de oude kapellen en gebedsruimtes verkennen. Er zijn ook tentoonstellingen en displays die de geschiedenis van het klooster en de rol van de nonnen in de geschiedenis van Arequipa belichten. Het Klooster van Santa Catalina is een belangrijke toeristische attractie in Arequipa en trekt jaarlijks duizenden bezoekers uit de hele wereld. Het klooster staat ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege zijn culturele en historische betekenis.

De entreegelden zijn al inbegrepen en is op basis van een privégids - dit is een wandeltocht

Overnachting in Arequipa: 3 sterren Hotel 

Dag 4: Campiña Tour - het platteland van Arequipa

U wordt om 09:00 opgehaald voor de Campiña Tour (de volgorde van de onderstaande tours kan eventueel afwijken):

  

Arequipa of ook wel genoemd ´The White City´ is omringd door spectaculaire Bergen en de vulkaan El Misti. Een fascinerend kenmerk van de stad zijn de vele prachtige gebouwen gemaakt van licht gekleurd vulkanisch gesteente genaamd Sillar. Deze toer neemt ons mee om de prachtige omringende landschappen te verkennen. We zullen ruïnes, kerken, koloniale huizen en uitkijk punten bezoeken. We zullen het hotel verlaten om naar het traditionele district Paucarpata te gaan. Vervolgens gaan we naar Sabandia Mill waar we graan tot meel gemalen zien worden door de kracht van water. Hierna gaan we naar Via Paisajista, die bekend is om zijn prachtige landschap en natuur. We arriveren bij La Mansión del Fundador en Palacio de Hausacache, welke een landhuis is die in de 16e eeuw gebouwd is. Later brengen we een bezoek aan Mirador de Sachaca waar we een spectaculair uitzicht hebben over de stad, het landschap en drie vulkanen ( Chachani, Misti en Pichu Pichu). Hierna gaan we naar Puente de Fierro ( de ijzeren brug). Dan gaan we naar Carmen Alto viewpoint waar we en uitzicht hebben over de Chilina terrassen. Vanaf hier bezoeken we het Yanahuara district waar we kunnen genieten van het uitzicht, de prachtige kerk en het plein. 

OPTIE: Deze Tour is tegen meerprijs en o.b.v. een iets andere route ook mogelijk met de mountainbike of te paard. 

Niet inbegrepen: Entrees tot de diverse sites ongeveern S/. 40 in totaal ($12)

Overnachting in Arequipa: 3 sterren Hotel 

Dag 5: Colca Canyon Dag 1

Na het ontbijt in uw hotel wordt u opgehaald en vertrekken we om 8.15 naar Chivay. Onze eerste stop is het op 3900 meter hoogte gelegen reservaat genaamd Salinas y Aguada Blanca ook wel bekend als Pampa Cañahuas. Vervolgens nemen we de route naar de Colca Canyon. De tweede stop is in een restaurant genaamd Chinitos gelegen op 4000 meter hoogte. Hier kunnen we gebruik maken van de toiletten en coca theedrinken. Verder kunt u de Misti en Picchu Picchu Chachani van de achterkant zien en de rotsformaties in de vorm van bomen aanschouwen. Vervolgens rijden we verder over de hoogvlakte Toccra. Hier zien we lagunes en stroompjes gevoed door ondergronds opborrelend water. Verder zien we lama's, alpaca's en typische vogels uit de Andes (video impressie). De vierde halte is een uitzichtpunt genaamd Pata Pampa. Het is op 4915 meter hoogte gelegen en is het hoogste punt van de hele reis waar we 8 vulkanen zien gesitueerd in als het ware een cirkel van vuur. Vanaf hier dalen we af naar Chivay, de belangrijkste stad van de Colca Canyon. Chivay ligt op 3650 meter hoogte.

Als we aankomen in Chivay nuttigen we een lunch (niet inbegrepen in de prijs – S/.40). Na de lunch wordt eenieder naar zijn of haar hotel van keuze gebracht in de Colca Canyon. Sommige hotels beschikken over eigen warmwaterbronnen of warmwaterbronnen in de buurt en op loopafstand. Voor degenen die in een hotel zitten zonder warmwaterbronnen, bestaat de mogelijkheid om naar de openbare warmwaterbronnen van La Calera te gaan. De gids brengt jullie in dat geval hier naartoe of jullie mogen op eigen gelegenheid er naar toe wandelen.

Overnachting in de Colca Canyon: 3 sterren Hotel