RONDREIS HOOGTEPUNTEN PERU 19 DAGEN

Tijdens deze schitterende 19-daagse individuele rondreis in Peru ziet men alle Hoogtepunten. Deze rondreis begint in de hoofdstad Lima waar we de prachtige koloniale geschiedenis van deze ´Stad der Koningen´ zullen aanschouwen. Hierna gaan we per bus naar het Paracas Reservaat ten Zuiden van Lima waar we het reservaat bezoeken en de Ballestas Eilanden. Hierna rijden we door naar de Huacachina Oase waar de mogelijkheid bestaat om te sandboarden en met buggy's de zandduinen in te gaan. De volgende dag rijden we verder naar Nasca waar jullie en tour doen naar Cahuachi en optioneel de volgende dag een rondvlucht over de beroemde Nascalijnen. Op de zesde dag rijden we vanuit Nasca door naar Arequipa, de witte stad met een van de mooiste centrale pleinen van Zuid-Amerika. Hierna bezoeken nog het platteland van Arequipa (La Campiña) alvorens we redelijk geacclimatiseerd de Colca Canyon ingaan gedurende een driedaagse tour. Na de Colca rijden we door naar het Titicacameer, het hoogst bevaarbare meer ter wereld. Hier zien we de rieteilanden van de Uros en het eiland Taquile, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Vervolgens gaan we per luxe bus en met excursies op route, over de Altiplano van Puno naar Cusco, de hoofdstad van het Inca Imperium Tahuantinsuyo. Hier doen we een City Tour inclusief de indrukwekkende archeologische sites gelegen op de heuvels boven de stad, zoals Sacsayhuaman, Qenqo, Puca Pucara en Tambomachay. Verder bezoeken we in de regio nog de Heilige Vallei van de Inca´s met haar indrukwekkende sites zoals Pisac en Ollantaytambo, we zien de zoutpannetjes van Maras en we bezoeken Moray, wat een landbouw project van de Inca´s was, in de vorm van een amfitheater. Tot slot, het summum van deze reis, te weten Machu Picchu. Hierna vliegt u weer terug naar Lima.

Wat doen we gedurende deze 19 daagse rondreis in Peru?

- De Lima City Tour
- Tour in het Paracas Reservaat
- Tour naar de Ballestas Eilanden

- Tour met buggies in de zandduinen van Ica
- Tour naar Chauchilla Begraafplaats
- De Arequipa City Tour 

- Campiña Tour (platteland Arequipa)
- Tweedaagse Tour in de Colca Canyon

- Dagtocht op het Titicacameer

- Bus Puno Cusco met 3 excursies en lunch op route

- De Cusco City Tour
- Tour in de Heilige Vallei van de Inca´s

- Tour naar Maras en Moray 
- Tour naar Machu Picchu

- Alle binnenlandse vluchten zijn inbegrepen

Tijdens deze rondreis gaat u naar Arequipa via de route langs de kust. 

munecos_solos.png
MAPA RUTA SUR_edited.jpg

DE ROUTE

Richtprijs: Vanaf € 1.835 p.p. *

Dag 1: Aankomst in Lima

Aankomst in Lima. U wordt opgehaald van het vliegveld en naar het hotel gebracht. De rest van de dag en avond bent u vrij. Jullie hotel ligt in de meest toeristische en veilige wijk van Lima, genaamd Miraflores en ligt op loopafstand van het centrale Parque Kennedy, het hart van deze bruisende wijk. Er zijn vele restaurants, winkels en bars in de buurt. 

Al gedurende enkele jaren op rij is Peru winnaar van de World Travel Awards in de categorie 'beste culinaire bestemming ter wereld' en niet voor niets kan men in Lima maar liefst drie restaurants vinden die in de Top 50 staan van beste restaurants ter wereld, te weten Central (#5) van top chef Virgilio Martinez, Maido (#8) van Mitsuharu Tsumura en Astrid & Gaston  (#33) van Peru's meest bekende top chef Gaston Acurio. Zeker de moeite waard om uw verblijf in Lima re combineren met een bezoek aan een van bovenstaande restaurants of wellicht een van de vele andere restaurants in de buurt. U zult versteld staan van de Peruaanse keuken, waarbij men voor een zeer schappelijk prijs heerlijk kan eten.

 

Overnachting in Lima: 3 sterren Bed & Breakfast 

Dag 2: De Lima City Tour

U wordt rond 09:15 - 09:45 opgehaald bij uw hotel. Gelieve klaar te staan in de lobby van het hotel.

Deze excursie biedt u een perfecte combinatie aan tussen de verschillende culturen en periodes (prekoloniaal, koloniaal en modern Lima) die invloed hebben gehad op Lima gedurende haar historie. Route: We rijden langs de Huaca Pucllana, gebouwd in de vierde eeuw voor onze jaartelling door de Lima Cultuur, en tegenwoordig liggend midden in de moderne wijk Miraflores.

 

Daarna zullen we het historisch centrum van de stad aandoen waar u onder andere ziet: de Plaza de Armas, gebouwd in 1535 door Francisco Pizarro - de Spaanse veroveraar van Peru, het Gouvernementeel Paleis waar tegenwoordig de President van de Peruaanse Republiek zetelt, het Stadhuis, de Kathedraal en verder nog Het Huis van El Oidor, Verder zien we architectonische juweeltjes zoals Palacio Torre Tagle, een indrukwekkend paleis in barokstijl uit de achttiende eeuw. Vervolgens zullen we de kerk San Francisco (1673) bezoeken met haar klooster en Catacomben, waar we ene rondleiding doen en de beenderen zien van tienduizenden welgestelde Limeños - in de periode van de Viceroys - die hier netjes gesorteerd liggen begraven. Dit klooster, dat bekend staat om haar indrukwekkende koepel gemaakt van cederhout uit Nicaragua, muren betegeld met mozaïekstenen geïmporteerd uit Sevilla en bogen en kolommen met een overduidelijk Moors reliëf, heeft verschillende zware aardbevingen doorstaan.  In de mooie kapel is er een collectie van schilderijen van de apostelen en verder is er nog een indrukwekkende bibliotheek.

 

Daarna rijden we verder via het businessdistrict van Lima genaamd San Isidro naar de meest toeristische wijk, te weten Miraflores waar ook jullie hotel ligt. Alvorens we jullie weer af zetten bij het hotel, rijdt de bus eerst nog langs het Kennedy Park en Larcomar. Het Kennedy Park is het centrale park van de wijk Miraflores en is omringd door vele restaurants, barretjes en winkels en vormt het Hart van deze kosmopolitische wijk. Larcomar is een groot winkelcentrum gelegen op een klif, die uitkijkt over de Stille Oceaan. Ook hier zijn veel winkels, restaurants en barretjes te vinden met vaak een prachtig uitzicht over de oceaan. Indien gewenst kunnen jullie uitstappen bij het Kennedy Park of Larcomar om hier op eigen gelegenheid nog even rond te struinen. In dat geval eindigt deze tour alhier en gaat u op eigen gelegenheid terug naar het hotel.

Overnachting in Lima: 3 sterren Bed & Breakfast

Dag 3: Het Paracas Reservaat

U wordt om 06:45 uur opgehaald en naar het busstation gebracht, vertrek om 07:30 uur naar Paracas, aankomst rond 10:30. Bij aankomst in Paracas worden jullie opgehaald en naar het hotel gebracht. Hier kunnen jullie de bagage achterlaten en vervolgens gaan we meteen naar het Paracas Reservaat in. 
 

Het Paracas Reservaat is een dor maar prachtig woestijnlandschap gelegen aan de kust met prachtige en bijzondere stranden. Een van de mooiste stranden is Playa Roja (het rode strand) waar het zand een bijna rode kleur heeft en wordt gevormd door erosie van een nabijgelegen rotsformatie van roze graniet met een kern van lava. Door de eeuwen heen is het gruis hier aangespoeld en heeft het dit unieke strand gevormd. Het is een desolaat landschap waar weinig groeit, maar door het contrast met de blauwe zee en de vele vogels aan de kust is het een absolute aanrader om hier rond te lopen en te genieten van het landschap en de vele vogels.

Als enige organisatie gaan we naar Playa Mendieta, een prachtig strand gelegen in het meer Zuid deel van het Paracas Reservaat. Hier kom je vrijwel zeker geen andere toeristen tegen. Een ideale plek om tot rust te komen en te genieten van zon, wind en de wijde omgeving. Daarna stoppen we bij Lagunillas waar je kunt lunchen (niet inbegrepen).

Overnachting in Paracas: 3 sterren Hotel

Dag 4: De Ballestas Eilanden en Huacachina Oase

U wordt rond 07:50 uur opgehaald en naar het haventje El Chaco van Paracas gebracht, waarna we om 08:15 uur in de boot vertrekken naar de Ballestas eilanden in het Paracas Reservaat.

De Ballestas eilanden is een eilandengroep waar men de grootste concentratie zeevogels ter wereld kan zien. Het is een oorverdovend spektakel. Daarnaast zien we zeehonden, zeeleeuwen, de Humboldt Pinguïn en met een beetje geluk en afhankelijk van de tijd van het jaar kan men soms zelfs dolfijnen zien. Verder zien we aan de kust de zogenaamde Candelabro. De Paracas-kandelaar, ook bekend als de kandelaar van de Andes, is een bekende prehistorische geoglyph op een noordelijke zandrug in het Paracas-reservaat. Als we de baai van Paracas uitvaren, zien we links deze enorme 'kandelaar' liggen. Aardewerk gevonden in de buurt is gedateerd 200 voor Christus, dus de tijd dat de zogenaamde Paracas cultuur in dit gebied in ontwikkeling was. Net als de beroemde Nascalijnen is het een 'tekening in het zand' die alleen van grote afstand te zien is. De Candelabro is 180 meter groot en is nog steeds te zien tot op 16 km afstand vanaf zee.

Rond 10:00 uur zijn we terug in de haven van Paracas. Vervolgens haal je je spullen op bij het hotel en word je in privévervoer naar de Huacachina Oase gebracht. Hier doe je een tour met Sand Dune Buggy's waarbij het mogelijk is om te sandboarden (inbegrepen) – VIDEO IMPRESSIE

Overnachting in Ica: 3 sterren Hotel

Dag 5: Chauchilla Begraafplaats bij Nasca

U wordt opgehaald en naar de busterminal gebracht voor de rit naar Nasca. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar het hotel gebracht. Na de lunch om 14:00 uur wordt u opgehaald voor de tour naar Chauchilla Begraafplaats: In de buurt van Nazca was de plaats waar de Nazca Cultuur haar doden begroef. De Nazca's leefden voor de Inca's en zijn ook verantwoordelijk voor de mysterieuze lijnen in de woestijn. Helaas zijn deze graven allemaal geopend en beroofd van hun waardevolle spullen door grafrovers, de mummies werden achtergelaten in de woestijn voor oud vuil en zijn al meer dan 80 jaar blootgesteld aan zonlicht en wind. Toch zijn sommige nog in goede staat.

Optie: Indien u liever een andere tour wenst te doen kijk dan HIER

Overnachting in Nasca: 3 sterren Hotel

Dag 6: Nasca en de bus naar Arequipa

In de morgen bent u vrij of kunt u optioneel een rondvlucht boeken over de Nascalijnen - of een tour doen naar de Uitkijktoren van Nasca, indien u liever geen rondvlucht doet. De rondvlucht is niet standaard inbegrepen in deze rondreis vanwege de relatief hoge kosten en het feit dat niet alle toeristen dit wensen te doen. Mocht u het toch wensen dan kunnen we dit uiteraard toevoegen. In het hoogseizoen is het aan te raden om het van tevoren te laten reserveren.

Indien u een deze morgen een andere tour wenst te doen, zoals bijvoorbeeld Cahuachi, Cantayoc of Paredones, dan kan dat uiteraard ook, voor meer opties zie 
HIER

Om 13:45 uur wordt u opgehaald en naar de busterminal gebracht voor de rit naar Arequipa. Aankomst in Arequipa rond 23:55 uur en transfer naar het hotel.

​​

Overnachting in Arequipa: 3 sterren Hotel 

Dag 7: De Arequipa City Tour

Aangezien aankomst in Arequipa de avond van tevoren altijd vrij laat is, raden wij aan de Arequipa City Tour in de  middag te doen om 14:00 echter indien gewenst, is het ook mogelijk dit in de morgen te doen om 09:00. Het is een privétour met eigen gids.

 

Men bezoekt het Monasterie van Santa Catalina, de Plaza de Armas, het jezuïetenklooster La Compañía met haar kerk en koepel, het huis van Tristan del Pozo.

 

Inclusief: Officiële privégids en Entrees

Overnachting in Arequipa: 3 sterren Hotel 

Dag 8: Campiña Tour - het platteland van Arequipa

U wordt om 09:00 opgehaald voor de Campiña Tour (de volgorde van de onderstaande tours kan eventueel afwijken:

  

Arequipa of ook wel de Witte Stad genoemd is omringd door spectaculaire Bergen en de vulkaan El Misti. Een fascinerend kenmerk van de stad zijn de vele prachtige gebouwen gemaakt van licht gekleurd vulkanisch gesteente genaamd Sillar. Deze toer neemt ons mee om de prachtige omringende landschappen te verkennen. We zullen ruïnes, kerken, koloniale huizen en uitkijk punten bezoeken.

 

We zullen het hotel verlaten om naar het traditionele district Paucarpata te gaan. Hier zullen we Inca en Pre Inca terrassen zien, welke we ook gedurende de rest van de rondreis overal zullen tegenkomen en verder zullen we een prachtige koloniale kerk bezichtigen. Vervolgens gaan we naar de Sabandia Molen waar we graan tot meel gemalen zien worden door de kracht van water. Hierna gaan we naar Via Paisajista, wat bekend staat om haar prachtige landschap en natuur.

We arriveren bij La Mansión del Fundador, wat een landhuis is dat in de 16e eeuw gebouwd is. We bezoeken ook Balernio de Tingo dit is een plek met een kunstmatige recreationeel meer. Hierna brengen we nog een bezoek aan Mirador de Sachaca waar we een spectaculair uitzicht hebben over de stad, het landschap en drie vulkanen Chachani, Misti en Pichu Pichu. Hierna gaan we naar Puente de Fierro  (De IJzeren Brug uit 1882 die naar zeggen zou zijn ontworpen door Gustav ). Daarna gaan we naar het uitkijkpunt van Carmen Alto  waar we en uitzicht hebben over de Chilina terrasen. Tot slot bezoeken we nog het Yanahuara district waar we kunnen genieten van het uitzicht, de prachtige kerk en het plein.

OPTIE: Deze Tour is tegen meerprijs en o.b.v. een iets andere route ook mogelijk met de mountainbike of te paard. 

Overnachting in Arequipa: 3 sterren Hotel 

Dag 9: Colca Canyon Dag 1

Na het ontbijt in uw hotel wordt u opgehaald en vertrekken we om 07.30 - 08:00 naar Chivay. Onze eerste stop is het op 3900 meter hoogte gelegen reservaat genaamd Salinas y Aguada Blanca ook wel bekend als Pampa Cañahuas. Vervolgens nemen we de route naar de Colca Canyon. De tweede stop is in een restaurant genaamd Chinitos gelegen op 4000 meter hoogte. Hier kunnen we gebruik maken van de toiletten en coca thee drinken. Verder kunt u de Misti en Picchu Picchu Chachani van de achterkant zien en de rotsformaties in de vorm van bomen aanschouwen. Vervolgens rijden we verder naar de hoogvlakte Toccra. Hier zien we lagunes en stroompjes gevoed door ondergronds opborrelend water. Verder zien we lama's, alpaca's en typische vogels uit de Andes. De vierde halte is een uitzichttoren genaamd Pata Pampa. Het is op 4900 meter hoogte gelegen en is het hoogste punt van de hele reis waar we 8 vulkanen zien gesitueerd in als het ware een cirkel van vuur. Vanaf hier dalen we af naar Chivay, de belangrijkste stad van de Colca Canyon.

 

Chivay ligt op 3650 meter hoogte. Bij aankomst in Chivay nuttigen we een lunch (niet inbegrepen in de prijs) en rond een uur of drie vertrekken we naar het pittoreske dorpje genaamd Coporaque en wandelen we (indien gewenst, anderzijds met de bus) een twee uurtjes aan deze kant van de vallei met prachtige uitzichten waarna we uiteindelijk aankomen bij de warmwaterbronnen van La Calera. Na de warmwaterbronnen keren we terug naar het hotel waar jullie ook overnachten.

Overnachting in Chivay: 3 sterren Hotel

Dag 10: Colca Canyon Dag 2

Na ons ontbijt te hebben genuttigd, rijden we naar Cruz del Condor waar we de vlucht van de Condor kunnen waarnemen. Nadat we hebben genoten van de Colca Canyon en de vlucht van de Condor zullen we terugkeren naar Chivay waar we zullen lunchen (niet inbegrepen) en om 13:20 in bus doorrijden naar Puno en  wordt u afgezet bij het hotel in Puno.

Tweedaagse Colca Tour - inclusief: Transport, Engelstalige gids, 1  x overnachting 3 sterren  hotel, ontbijt dag 2, entree tot het reservaat en transport Arequipa, Chivay, Puno. Niet inbegrepen is: 2 x lunch, 1 x avondeten en toegang tot de warmwaterbronnen.

Overnachting in Puno: 3 sterren Hotel

Dag 11: Titicacameer dagtocht - Uros en Taquile

U wordt om 06:50 opgehaald bij uw hotel en vervolgens naar het haventje gebracht waar we de boot nemen (half uurtje) naar de drijvende eilanden van de Uros (rieteilanden). Hier kunt u rustig rondlopen, foto’s maken van en met de eilandbewoners, souvenirs kopen en een boottochtje maken op een typisch van riet gemaakt vlot (extra $3).

 

Vervolgens vertrekken we in boot naar het eiland Taquile een eiland gelegen op twee uur varen. Hier verrichten we een mooie wandeling over de prachtige paden met uitzicht over het helderblauwe water van het Titicacameer en besneeuwde toppen van het Boliviaanse Hooggebergte aan de horizon. Op het centrale plein hebben de bewoners hun waren uitgestald, bekend vanwege de hoge kwaliteit. Om 13:30 vertrekken we weer per boot naar Puno waar we rond  16:00 aankomen.

Overnachting in Puno: 3 sterren Hotel

Dag 12: De bus naar Cusco inclusief excursies en lunch op route

Om 06:20 wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de busterminal gebracht voor de rit naar Cusco. Gedurende de rit naar Cusco, welke ongeveer 10 uur duurt, worden er drie korte excursies gedaan op interessante plaatsen en wordt er gestopt om te lunchen (entrees en lunchbuffet inbegrepen).

 

De eerste stop is het Inca Aymara museum van Pukara. Vervolgens bezoeken we de Tempel van Inka Raqchi en stoppen we bij de bergpas la Raya (geen excursie), gelegen op 4335 meter boven N.A.P. Daarna rijden we door naar Cusco en stoppen we nog bij de kerk San Pedro Apostel in Andahuaylillas wat soms ook wel de 'Sixtijnse Kapel van Zuid-Amerika' wordt genoemd. Daarna rijden we verder naar Cusco waar men rond 17:00 aankomt. U wordt opgehaald en naar het hotel gebracht. De rest van de avond bent u vrij in Cusco.

Overnachting in Cusco: 3 sterren Bed and Breakfast

Dag 13: Cusco City Tour met Sacsayhuaman, Kenko en Puca Pucara

U wordt om 12:50 - 13:10 opgehaald voor de Cusco City Tour.

De Cusco City Tour begint op het centrale plein, de Plaza de Armas van Cusco (Cuzco) met een bezoek aan de Kathedraal van Cusco. Vervolgens bezoeken we de Korikancha: De zonnetempel van de Inca´s waar de Spaanse Veroveraar op de fundamenten van deze tempel haar kerk heeft gebouwd.  Daarna bezoeken we de Inca ruïnes van Kenko, Tambomachay, Puca Pucara en het indrukwekkende ceremoniële Inca complex Sacsayhuaman, wat strategisch gebouwd is op een heuvel met uitzicht over Cusco; Saqsayhuaman is gebouwd met immense met de hand vervaardigde stenen die met geweldige precisie zijn geplaatst. Sommige stenen zijn maar liefst 9 meter hoog en wegen haast 350 ton.

 

Niet inbegrepen: Boleto Turistico $34, Entree Korikancha $4 en Kathedraal $7

Overnachting in Cusco: 3 sterren Bed and Breakfast