top of page
Lago Titicaca

Tours in Puno

Puno is een charmante stad in het zuidoosten van Peru, gelegen aan de oevers van het majestueuze Titicacameer, het hoogst bevaarbare meer ter wereld. De stad is de thuisbasis van verschillende inheemse culturen, waaronder de Uros en de Quechua, en biedt daarom een fascinerende mix van culturele, historische en natuurlijke bezienswaardigheden.

Een populaire activiteit in Puno is het bezoeken van de drijvende eilanden van de Uros, een unieke gemeenschap die leeft op rieten eilanden die drijven op het Titicacameer. Bezoekers kunnen de eilanden verkennen en meer leren over de traditionele manier van leven van de Uros-bevolking. Daarnaast zijn er ook boottochten beschikbaar naar de nabijgelegen eilanden Taquile en Amantani, waar bezoekers kunnen genieten van prachtige uitzichten op het meer en kennismaken met de lokale cultuur en tradities. Puno biedt ook verschillende historische bezienswaardigheden, zoals de kathedraal van Puno en het archeologische complex van Sillustani.

Kortom, Puno is een must-see bestemming voor reizigers die geïnteresseerd zijn in cultuur, geschiedenis en natuurlijke schoonheid en biedt tal van activiteiten en tours om van te genieten.

titicaca002 (3).jpg

Titicaca dagtocht

Uros & Taquile

Bezoek de drijvende eilanden van de Uros en het eiland Taquile op het hoogst bevaarbare meer ter wereld. 

titicaca002 (2).jpg

Titicaca 2 dagen

Uros, Amantani &Taquile

Bezoek de drijvende eilanden van de Uros, zie de zonsondergang vanaf Amantani en bezoek Taquile in twee dagen inclusief overnachting

bottom of page