top of page
machu picchu

Machu Picchu 2 dagen

Dag 1:

Dag 2:

Deze Tour van 2D/1N naar Machu Picchu is ideaal voor diegenen die meer tijd ter beschikking hebben maar niet persé de Heilige Vallei wensen te zien. Tijdens deze tweedaagse tour slaat u de Heilige Vallei namelijk over en gaat u direct per bus naar Ollantaytambo en van daaruit per trein naar Aguas Calientes.

De avond voor de tour krijgt u van onze medewerker in Cusco een korte uitleg en de tickets voor de trein en toegang Machu Picchu.

 

Op Dag 1 wordt u rond 10:00 opgehaald en gaan jullie per minibus naar Ollantaytambo. Hier nemen jullie vervolgens op eigen gelegenheid, met de tickets die jullie hebben gekregen, de trein van 12:58 (indien nog beschikbaar) naar Aguas Calientes. De treinrit wordt door sommigen beschreven als een van de mooiste treinritten ter wereld. Men rijdt in ongeveer twee uurtjes naar Aguas Calientes, langs de oevers van de Urubamba rivier door een steeds nauwer wordende vallei. Gedurende het traject zien we de vegetatie veranderen van fauna typerend voor een bergklimaat naar een meer tropische fauna gerelateerd aan een regenwoudklimaat. Bij aankomst in Aguas Calientes worden jullie door een medewerker van het hotel opgehaald en gaan jullie te voet naar het hotel. Het hotel ligt op nog geen 3 minuten lopen van het treinstation. De rest van de middag zijn jullie vrij in Aguas Calientes. Het plaatsje Aguas Calientes betekent letterlijk “warme waters” en dit plaatsje staat dan ook bekend om haar warmwaterbronnen, die jullie eventueel kunnen bezoeken (entree niet inbegrepen). In de avond zal onze gids in Aguas Calientes nog bij jullie hotel langskomen om persoonlijk en ter plekke met jullie kort te sluiten hoe laat en waar jullie morgen precies klaar moeten staan.

 

Overnachting in Aguas Calientes: 3 sterren Hotel

Op Dag 2, staan we vroeg op en op het door de gids aangegeven tijdstip gaan we per bus naar Machu Picchu. De retourtickets voor de bus krijgt u via de gids in Aguas Calientes en in ongeveer 25 minuten rijden zigzaggend de berg op naar Machu Picchu. Hierna gaan jullie om 06:00, als de poorten opengaan met de gids door de toegangscontrole en hebben jullie een rondleiding in groep van ongeveer twee uur in Machu Picchu. Tijdens de rondleiding komen we door alle sectoren van deze Inca Stad. Hierna zijn jullie vrij en hebben jullie de mogelijkheid om nog even zelf rond te lopen tot maximaal 12:00. Met de tickets van de bus die jullie in de morgen hebben gekregen gaan jullie op eigen gelegenheid weer naar beneden of, indien gewenst, is het dus ook mogelijk naar beneden te wandelen. In Aguas Calientes hebben jullie nog voldoende tijd om even iets te eten alvorens jullie met de trein van 16:22 weer terug gaan naar Ollantaytambo. Indien jullie niet tot 16:22 wensen te wachten dan is het mogelijk om een vroegere trein te boeken tegen meerprijs. De treinrit duurt ongeveer twee uur en vanuit Ollantaytambo gaat men per bus in ook ongeveer twee uurtjes weer terug naar Cusco. In de regel is men rond 22:30 weer terug in Cusco. Jullie worden afgezet op een centraal plein in het centrum van Cusco. Van hieruit gaan jullie te voet of per taxi op eigen gelegenheid weer terug naar jullie hotel.

LET OP: Vanaf januari 2019 is het niet meer mogelijk is om de hele dag in Machu Picchu te blijven (maximaal 4 uur) en daarnaast zijn er per uur (06:00 / 07:00 / 08:00 / 09:00 / 10:00 / 11:00 / 12:00 / 13:00 en 14:00) maar een beperkt aantal entreekaarten waarbij de entreekaarten voor de morgen het snelst zijn uitverkocht. Indien u Machu Picchu in de morgen wenst te bezoeken, is een vroege boeking dus noodzakelijk.

Inbegrepen:

Ophalen bij het hotel in Cusco 

Retourtickets Ollantaytambo Aguas Calientes

Overnachting 3 sterren Hotel Aguas Calientes

Retourtickets bus naar Machu Picchu 

De toegang tot Machu Picchu 

Rondleiding van 2 uur met Engelstalige gids 

De bus van Ollantaytambo naar Cusco 

Niet inbegrepen: 


Maaltijden 
Toegang Huayna Picchu of 'Mountain'

Prijs: 

De prijs is afhankelijk van het aantal deelnemers, evenals het moment waarop u boekt en de periode waarin geboekt wordt, aangezien de prijs van de treintickets hoger is in het hoogseizoen en bij een late boeking. Voor meer informatie gelieve te informeren via ons contactformulier.

Uw vraag of opmerking:

Bedankt, bericht verstuurd!

bottom of page