top of page
machu picchu

De Heilige Vallei & Machu Picchu

Dag 1:

Dag 2:

De perfecte combinatie, de Heilige Vallei & Machu Picchu in twee dagen!

 

Deze tour van twee dagen combineert de Tour in de Heilige Vallei op dag één met een bezoek aan Machu Picchu op dag twee. Aangezien men bij de Tour door de Heilige Vallei als derde stop ook Ollantaytambo aandoet, is het perfect te combineren met Machu Picchu. Het enige verschil is dat men bij de Tour in de Heilige Vallei weer terug gaat naar Cusco via Chincheros en bij deze combinatietour gaat men na de rondleiding in Ollantaytambo per trein naar Aguas Calientes. 

Op Dag 1 worden jullie opgehaald rond 07:50 – 08:10 en vervolgens rijden we naar het plaatsje Pisac. Op route stoppen we nog kort bij een Uitkijkpunt waar mooie panorama foto’s gemaakt kunnen worden van de Heilige Vallei. In Pisac bezoeken we de archeologische site, net als Machu Picchu gelegen bovenop een berg. Pisac lijkt veel op Machu Picchu en wordt dan ook wel vaker ‘Het kleine Machu Picchu’ genoemd. De naam Pisac of Pisaq is afgeleid van het woord Pisaca aangezien de vorm van de stad, ten tijden van de Inca’s, leek op een patrijsvogel (Pisaca).

Het is een mooie site met prachtige landbouwterrassen die tot op heden nog worden gebruikt door de lokale bevolking. Hierna bezoeken we het plaatsje Pisac zelf, dat bekend staat om haar markt. De markt van Pisac wordt vooral op zondagen bezocht door de lokale bevolking maar is op dit moment zeven dagen per week open en is overwegend ingesteld op het toerisme. Men vindt er vele souvenirs die vaak net iets goedkoper zijn dan in de rest van Peru (Cusco en Lima). Een ideale gelegenheid, mocht u enkele souvenirs wensen mee te nemen uit Peru. Na het bezoek aan Pisac met haar indrukwekkende ruïnes en markt, rijden we naar Urubamba waar we zullen lunchen (exclusief). U wordt afgezet bij een buffet restaurant waar de gids mee samenwerkt, dit is echter een suggestie van ons maar u mag dus ook zelf een restaurant in de buurt uitzoeken, als u maar op tijd terug bent bij de bus.

Na de lunch rijden we verder door de mooie Heilige Vallei naar het plaatsje Ollantaytambo. Ollantaytambo werd door de Inca Leider Pachacutec gebouwd als buitenverblijf en voor de verovering van de Spanjaarden leefde hier vooral de adellijke familie van de Inca’s. Vanwege de strategische ligging werd het tijdens de kolonisatie gebruikt als vestingplaats door Manco Inca, die hier de hoofdstad van het Inca Imperium heen verhuisde nadat Cusco gevallen was en bezet werd door de Spanjaarden. Uiteindelijk werd ook Ollantaytambo verlaten, toen Manco Inca zich terugtrok naar het beter te verdedigen Vilcabamba. Tot op heden is nog goed te zien hoe de Inca’s eeuwen geleden leefden aangezien veel huizen op oude Inca muren en funderingen zijn gebouwd. Na de rondleiding in Ollantaytambo, wandelen jullie op eigen gelegenheid naar het treinstation (5 minuutjes wandelen) en nemen jullie de trein van 16:36 naar Aguas Calientes (indien nog beschikbaar zo niet wordt het de trein van 19:00). 

De treinrit wordt door sommigen beschreven als een van de mooiste treinritten ter wereld. Men rijdt in ongeveer twee uurtjes naar Aguas Calientes, langs de oevers van de Urubamba rivier door een steeds nauwer wordende vallei. Gedurende het traject zien we de vegetatie veranderen van fauna typerend voor een bergklimaat naar een meer tropische fauna gerelateerd aan een regenwoudklimaat. Bij aankomst in Aguas Calientes worden jullie door een medewerker van het hotel opgehaald en gaan jullie te voet naar het hotel. Het hotel ligt op nog geen 3 minuten lopen van het treinstation. De rest van de avond zijn jullie vrij in Aguas Calientes. In de avond zal onze gids in Aguas Calientes nog bij jullie hotel langskomen om persoonlijk en ter plekke met jullie kort te sluiten hoe laat en waar jullie morgen precies klaar moeten staan.

Overnachting in Aguas Calientes: 3 sterren Hotel

Op Dag 2, staan we vroeg op en op het door de gids aangegeven tijdstip gaan we per bus naar Machu Picchu. De retourtickets voor de bus krijgt u via de gids in Aguas Calientes en in ongeveer 25 minuten rijden zigzaggend de berg op naar Machu Picchu. Hierna gaan jullie om 06:00, als de poorten opengaan met de gids door de toegangscontrole en hebben jullie een rondleiding in groep van ongeveer twee uur in Machu Picchu. Tijdens de rondleiding komen we door alle sectoren van deze Inca Stad.

Hierna zijn jullie vrij en hebben jullie de mogelijkheid om nog even zelf rond te lopen tot maximaal 12:00. Met de tickets van de bus die jullie in de morgen hebben gekregen gaan jullie op eigen gelegenheid weer naar beneden of, indien gewenst, is het dus ook mogelijk naar beneden te wandelen. In Aguas Calientes hebben jullie nog voldoende tijd om even iets te eten alvorens jullie met de trein van 16:22 weer terug gaan naar Ollantaytambo. Indien jullie niet tot 16:22 wensen te wachten dan is het mogelijk om een vroegere trein te boeken tegen meerprijs. De treinrit duurt ongeveer twee uur en vanuit Ollantaytambo gaat men per bus in ook ongeveer twee uurtjes weer terug naar Cusco. In de regel is men rond 22:30 weer terug in Cusco. Jullie worden afgezet op een centraal plein in het centrum van Cusco. Van hieruit gaan jullie te voet of per taxi op eigen gelegenheid weer terug naar jullie hotel. 

 

LET OP: Vanaf januari 2019 is het niet meer mogelijk is om de hele dag in Machu Picchu te blijven (maximaal 4 uur) en daarnaast zijn er per uur (06:00 / 07:00 / 08:00 / 09:00 / 10:00 / 11:00 / 12:00 / 13:00 en 14:00) maar een beperkt aantal entreekaarten waarbij de entreekaarten voor de morgen het snelst zijn uitverkocht. Indien u Machu Picchu in de morgen wenst te bezoeken, is een vroege boeking dus noodzakelijk.

Uw vraag of opmerking:

Bedankt, bericht verstuurd!

Inbegrepen:

Ophalen bij het hotel in Cusco 

De bus naar Ollantaytambo

Tour in de Heilige Vallei met gids 

Retourtickets Ollantaytambo Aguas Calientes

Overnachting 3 sterren Hotel Aguas Calientes

Retourtickets bus naar Machu Picchu 

De toegang tot Machu Picchu 

Rondleiding van 2 uur met Engelstalige gids 

De bus van Ollantaytambo naar Cusco 

Niet inbegrepen: 


Maaltijden 
Toegang Huayna Picchu of 'Mountain'

Boleto Turistico

Lunch in Urubamba

Prijs: 

De prijs is afhankelijk van het aantal deelnemers, evenals het moment waarop u boekt en de periode waarin geboekt wordt, aangezien de prijs van de treintickets hoger is in het hoogseizoen en bij een late boeking. Voor meer informatie gelieve te informeren via ons contactformulier.

sacred_valley

sacred_valley

pisac

pisac

valle004

valle004

valle001

valle001

pisac_mau

pisac_mau

mapi001 (10)

mapi001 (10)

mapi001 (7)

mapi001 (7)

mapi001 (5)

mapi001 (5)

mapi001 (13)

mapi001 (13)

mapi001 (8)

mapi001 (8)

peru-2753528_1280

peru-2753528_1280

mapi001 (11)

mapi001 (11)

machupicchu-1138641_1280

machupicchu-1138641_1280

mapi001 (14)

mapi001 (14)

mapi001 (6)

mapi001 (6)

machu-picchu-1569324_1280

machu-picchu-1569324_1280

machu_small04

machu_small04

mapi001 (15)

mapi001 (15)

bottom of page