top of page
BIKING
BIKE

DOWNHILL 
PICHUPICHU

Om 08:00 worden jullie opgehaald bij jullie hotel en gaan we met een Jeep naar de vulkaan Picchu Picchu. Het is ongeveer een rit van twee uur. Op route komen we door het pitoreske dorpje Chiguata en zien we vulkaan El Misti op de achtergrond liggen. 

Op ongeveer 4200 meter bij het zogenaamde punt La Cruz (het Kruis) zullen we beginnen met onze tocht naar beneden per mountainbike. Het is een afdaling over een onverhard pad en de totale tijd tot we weer bij Chiguata zijn is ongeveer 2 uur. Gedurende de afdaling zal het landschap geleidelijk veranderen van een typisch Andes landschap naar een landschap met groene weiden en de typische Inca-terrassen, die we door heel Peru zullen zien. In Chiguata eindigt de rit, echter als er nog voldoende animo voor is dan kunnen we doorrijden tot Arequipa over geasfalteerde wegen.

 

Gedurende de afdaling zal een volgauto aanwezig zijn. 
 

De Vulkaan Pichu Pichu is gelegen in het zuiden van Peru in de provincie Arequipa. Het is een aparte vulkaan want hij wordt gevormd door 7 verschillende kraters. De hoogste van de zeven heet Coronado met haar top gelegen op 5.664 meter hoogte. Hij staat ook bekend als ‘De slapende Indiaan’ aangezien hij op afstand het silhouet heeft van een slapende man. De vulkaan ligt op 30 kilometer van Arequipa. Vanaf Arequipa zie je de vulkaan in de verte al liggen.

Door de Inca’s werd Pichu Pichu gezien als een heilige berg en werden op de top offers gebracht aan de goden. Op de top van de vulkaan is er nog een ceremoniële Inca-platform en zijn drie mummies gevonden, waarvan er twee worden bewaard in het Museum de Los Andes. Een van hen is de zogenaamde ‘Urpicha mummie’. De andere mummie heeft nog geen naam.

Vertrek:  Van maandag tot en met zondag 

Inclusief:  Uitrusting, vervoer per bus, Engelstalige gids

Duur:  Drie en een half uur 
Prijs: Afhankelijk van het aantal deelnemers

Voor meer informatie en/of de prijs gelieve te informeren:

pichu.png
bottom of page