top of page

De Musea van Lima

Het Goud museum en het Larco museum zijn beide musea die een belangrijke rol spelen in het culturele landschap van Lima.
 

Het Goud Museum, ook wel bekend als het Museo Oro del Perú, is gewijd aan de rijke geschiedenis van de Inca- en pre-Inca-culturen van Peru. Het museum heeft een uitgebreide collectie gouden voorwerpen, waaronder sieraden, maskers en andere artefacten die de vaardigheid en het vakmanschap van de oude Peruanen laten zien. Naast de gouden voorwerpen bevat het museum ook een collectie keramiek, textiel en andere objecten uit de Inca- en pre-Inca-periode.

Het Larco Museum, ook bekend als het Museo Arqueológico Rafael Larco Herrera, is een ander belangrijk museum in Lima. Het museum is gevestigd in een koloniaal herenhuis en heeft een uitgebreide collectie kunst en artefacten uit de pre-Spaanse tijdperken van Peru. Het museum heeft een indrukwekkende verzameling van meer dan 45.000 objecten, waaronder aardewerk, textiel, goud en zilver, en houtsnijwerk. Het museum staat vooral bekend om zijn erotische keramiek, een verzameling van meer dan 5000 aardewerken beelden die seksuele handelingen afbeelden en een uniek inzicht geven in de seksuele gebruiken van de pre-Spaanse culturen van Peru.
Het Larco Museum heeft ook een fantastisch restaurant genaamd "Café del Museo". Het restaurant heeft een mooie sfeer en serveert heerlijk eten, waaronder traditionele Peruaanse gerechten en internationale gerechten. Het is een geweldige plek om te genieten van een maaltijd na het verkennen van het museum en de prachtige tuinen eromheen. Gasten kunnen ook genieten van een prachtig uitzicht op de stad Lima vanaf het restaurantterras. Het is zeker de moeite waard om te stoppen voor een maaltijd in dit mooie restaurant tijdens een bezoek aan het Larco Museum.

Beide musea zijn een bezoek waard voor iedereen die geïnteresseerd is in de rijke geschiedenis en cultuur van Peru. De musea bieden een unieke kans om meer te weten te komen over de oude Peruaanse beschavingen en de manier waarop ze hun kunst en artefacten produceerden.

Het Goud Museum

goudmuseum-02
goudmuseum-05
goudmuseum-01
goudmuseum-04
goudmuseum-03

Het Larco Museum

Larco-Museum-08
Larco-Museum-03
Larco-Museum-11
Larco-Museum-09
Larco-Museum-02
Larco-Museum-12
Larco-Museum-04
Larco-Museum-10
Larco-Museum-06
Larco-Museum-07
Larco-Museum-01
bottom of page