top of page
Machu Picchu

Dagtocht naar Machu Picchu

Optie 1:

Optie 2:

Optie 3:

De Dagtocht naar Machu Picchu is ideaal voor degenen die maar weinig tijd hebben voor een bezoek aan Machu Picchu.

 

LET OP: Vanaf januari 2019 is het niet meer mogelijk is om de hele dag in Machu Picchu te blijven, te weten maximaal 4 uur en daarnaast zijn er per uur (06:00 / 07:00 / 08:00 / 09:00 / 10:00 / 11:00 / 12:00 / 13:00 en 14:00) maar een beperkt aantal entreekaarten waarbij de entreekaarten voor de morgen het snelst zijn uitverkocht. Indien u Machu Picchu in de morgen wenst te bezoeken, is een vroege boeking dus zeker noodzakelijk.

 

Om in te springen op deze nieuwe regelgeving bieden wij de volgende opties aan:

De eerste optie is de standaard tour waarbij men tussen 03:30 en 04:00 in de morgen wordt opgehaald bij het hotel in Cusco. Vervolgens gaat men per bus naar Ollantaytambo. Het is een rit van ongeveer anderhalf uur. In Ollantaytambo nemen jullie hierna de trein van 06:10 of 06:40 (afhankelijk van de beschikbaarheid) naar Aguas Calientes dat aan de voet van Machu Picchu ligt. Rond 08:00 – 08:30 komen jullie hier aan. Jullie worden op het treinstation opgewacht door een van onze medewerkers die jullie naar het centrum van Aguas Calientes brengt en jullie de retourtickets voor de bus naar Machu Picchu zal overhandigen. Jullie krijgen een korte Briefing en hierna zijn jullie vrij. Jullie kunnen vervolgens op eigen gelegenheid nog even Aguas Calientes verkennen of ergens ontbijten, etc. alvorens jullie met de bus (rit van 25 minuten) zigzaggend de berg op gaan naar de entreepoorten van Machu Picchu. Indien gewenst kunnen jullie op eigen gelegenheid ook zelf te voet naar boven lopen over een oud Inca Pad. Bij een goede conditie is het niet meer dan 45 tot 60 minuten wandelen en maximaal, voor de minder sportieve toeristen, een anderhalf uur. Hierna gaan jullie om 12:00 met de gids door de toegangscontrole en hebben jullie een rondleiding in groep van ongeveer twee uur in Machu Picchu. Tijdens de rondleiding komen we door alle sectoren van deze Inca Stad. Hierna zijn jullie vrij en hebben jullie de mogelijkheid om nog even zelf rond te lopen. Met de tickets van de bus die jullie in de morgen hebben gekregen gaan jullie op eigen gelegenheid weer naar beneden of, indien gewenst, is het dus ook mogelijk naar beneden te wandelen. In Aguas Calientes heeft men meestal wel nog voldoende tijd om even iets te eten alvorens men per trein (van 18:20 of 19:00 – afhankelijk van de beschikbaarheid) weer terug gaat naar Ollantaytambo in ongeveer twee uurtjes en vanuit Ollantaytambo per bus in ook ongeveer twee uurtjes weer terug naar Cusco Men is dan meestal weer rond 23:30 terug in Cusco. Jullie worden afgezet op een centraal plein in het centrum van Cusco. Van hieruit gaan jullie te voet of per taxi op eigen gelegenheid weer terug naar jullie hotel.

De tweede optie is vergelijkbaar met de eerste optie, waarbij men dus ook om 03:30 – 04:00 vanuit Cusco vertrekt en vanuit Ollantaytambo de trein van 06:10 of 06:40 naar Machu Picchu neemt maar i.p.v. te wachten tot de middag, gaat men na aankomst in Aguas Calientes direct naar boven en doet men meteen de rondleiding in Machu Picchu met een privégids. Het voordeel is dat men dus niet tot de middag hoeft te wachten voordat men Machu Picchu in mag echter betekent het ook dat men eigenlijk alleen maar tijd genoeg heeft voor de rondleiding en men nauwelijks zelf kan rondstruinen in Machu Picchu, aangezien men pas zo rond 09:30 naar binnen kan en om 12:00 al weer naar buiten moet. Mocht u deze optie prefereren dan moeten we de rondleiding wel met een privégids doen en hierdoor is deze optie is dus iets duurder. Vervolgens gaan jullie in dat geval terug met de trein van 14:30, 14:55 of 15:20 (afhankelijk van de beschikbaarheid) en is men meestal weer om 19:30 terug in Cusco. Jullie worden afgezet op een centraal plein in het centrum van Cusco. Van hieruit gaan jullie te voet of per taxi op eigen gelegenheid weer terug naar jullie hotel.

De derde optie is om deze dagtocht volledig privé te doen waardoor men dus iets later uit Cusco kan vertrekken in privévervoer om vervolgens in Ollantaytambo een iets latere trein te nemen (08:53 of 09:15) die dan zo rond 10:40 – 11:00 in Aguas Calientes aankomt. Deze treinen zijn wel iets duurder dan de treinen zoals beschreven in de bovenstaande twee alternatieven aangezien dit Vistadome treinen zijn met ramen in de daken van de wagon. In Aguas Calientes gaat men daarna meteen naar boven en doet men de rondleiding van 12:00 tot 14:00 met een privégids. Hierna zijn jullie vrij om zelf rond te lopen of af te dalen per bus (of te voet) naar Aguas Calientes. Standaard nemen jullie dan de trein van 18:20 weer terug naar Cusco of als jullie niet zo heel lang willen wachten dan zijn ook tegen meerprijs treinen op vroegere tijden mogelijk (gelieve te informeren naar de mogelijkheden). Vanuit Ollantaytambo gaan jullie vervolgens met privévervoer weer terug naar Cusco en worden jullie afgezet bij het hotel.

Inbegrepen:

Ophalen bij het hotel in Cusco 

Retourtickets Ollantaytambo Aguas Calientes

Retourtickets bus naar Machu Picchu 

De toegang tot Machu Picchu 

Rondleiding van 2 uur met Engelstalige gids 

De bus van Ollantaytambo naar Cusco 

Niet inbegrepen: 


Maaltijden 
Toegang Huayna Picchu of 'Mountain'

Prijs: 

De prijs is afhankelijk van welke optie u prefereert evenals het moment waarop u boekt en de periode waarin geboekt wordt, aangezien de prijs van de treintickets hoger is in het hoogseizoen en bij een late boeking. Voor meer informatie gelieve te informeren via ons contactformulier.

Uw vraag of opmerking:

Bedankt, bericht verstuurd!

bottom of page